12 / 05 / 2024

selman özgün kentsel dönüşüm açıklamaları

selman özgün kentsel dönüşüm açıklamaları

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni kentsel dönüşüm yasası gündemden düşmüyor: Her yer riskli ve rezerv alan ilan edilebilir! 

Gazeteci Bahadır Özgür, kentsel dönüşüm yasası olarak da bilinen 6306 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, halka detayların anlatılması gerektiğini söyledi. 

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgün Bekmezci tarafından kuruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Antalya'da satılan her 4 konuttan 1'ini yabancılar aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Antalya'da 2022 yılında satılan 80 bin 459 adet konutun 21 bin 860'ını yabancıların aldığını dile getirerek, satılan bu konutların yüzde 40'ını Rusların aldığını dile getirdi.

Helmann'dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor! 

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, 2023 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerine dikkat çekti. Selman Özgün, 2023 için 4 yeni proje müjdesi verdi. İşte ayrıntılar...

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Gözler TMO'dayken en yetkili isim 'Üzgünüm' diyerek açıkladı: Buğday fiyatları yüzde 25 zamlandı daha da artacak!

Rusya ve Ukrayna savaşının etkisi dünyada gıda fiyatlarını hiç hesaplanmadık şekilde artırdı. Türkiye'de çiftçiler Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken buğdaya zam haberi bakın nereden geldi? 'Üzgünüm daha da artacak' dedi.

Özgün Ege Yapı Mimarlık Proje İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Özgün Ege Yapı Mimarlık Proje İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Özgün Ege Yapı Mimarlık Proje İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bahçelievler'de yapıldı.

selman özgün kentsel dönüşüm açıklamaları Haberi

selman özgün kentsel dönüşüm açıklamaları

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi, bu sene"Gayrimenkul Sektöründe Teknolojinin Kullanımı ve Çevresel Sürdürülebilirlik" temasıyla çevrimiçi gerçekleştirildi.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, geri dönüştürülemeyen betonlar nedeniyle toprakların uçsuz bucaksız bir moloz çöp döküm sahasına dönüşme ihtimalinin olduğunu belirterek, "Tek çözüm, geri dönüştürülebilir doğal malzemelerle inşaata yönelmek. Çelik, ahşap, taş, kerpiç veya betona alternatif başka yöntemlere yönelmeliyiz." ifadelerine yer verdi. 

Açıklamada, zirvenin, "Gayrimenkul Sektöründe Çevresel Sürdürülebilirlik ve Projelere Yansımasının Önemi" başlıklı oturumunda yaptığı değerlendirmelerini aktaran Selman Özgün, küresel ısınma ve sürdürülebilirlik kavramlarının gelecek dönemde ülkelerin, kurumların ve şirketlerin daha fazla gündeminde olacağını dile getirdi. 

Paris İklim Anlaşması, Yeşil Mutabakat, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları gibi hayata geçirilen eylem çağrılarının ortak hedefleri arasında "iklim değişikliğinin etkilerinin ve karbon salımının...