27 / 04 / 2024

semtlere göre konutların alan büyüklüğü

semtlere göre konutların alan büyüklüğü

Yeni yapılan 3+1'lik konutların büyüklükleri kentin göbeği Beşiktaş'ta 95-140 metrekare arasında değişirken, Büyükçekmece'de 145-200 metrekare arasını buluyor. Merkezi semtlerde kat sayısını artırmak için tavan yükseklikleri de azaltılıyor...

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

Yatırımcıların gözü altın fiyatlarındaki hareketlerde. Finans alanında tanınmış uzman İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşan faiz kararına dair önemli yorumlarda bulundu. Memiş'in tahmini ise şu şekilde: "Altın değeri iki kat artacak. İşte altın piyasasında son durum…

Dolar tam 162 gün sonra bu kadar olacak! Hemen şimdi acilen buraya bakın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın!

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı... Bank of Amerika resmen Türkiye raporunu paylaştı... Dolar tam 162 gün sonra bu kadar olacak... Hemen şimdi acilen buraya bakın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın... İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları ters takla attı! Bugün 1 gram altın ne kadar? 21 Haziran 2023 güncel altın fiyatları son durum!

Son dakika haberlerine göre, altın fiyatları yakından izleniyor. Önceki haftalarda rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları, şu anda düşüş eğiliminde. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? İşte, 21 Haziran 2023 itibarıyla güncel altın fiyatları...

Dolar için sil baştan tahmin geldi! Yeni senaryoya göre dolar tam 29 TL olacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak

Opsiyon piyasalarında dolar/TL kuru ile ilgili sil baştan tahmin geldi. Buna göre doların 29 TL olması bekleniyor. O tarihte taş üstünde taş kalmayacak.

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ adlı raporuna göre, bu yıl kıymetli madenler için pozitif bir yıl olacak. Raporda, altın ve gümüş başta olmak yıl sonunda kıymetli madenlerin ulaşacağı seviyelere ilişkin öngörülere tek tek yer verildi.

ALTIN’DA SÜRPRİZ DÜŞÜŞ! 6 Ağustos güncel altın fiyat listesi..

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından çok fazla takip ediliyor. Buna göre altın fiyatları dün gece hızlı bir çöküş yaşadı. Piyasada ibre kırmızıya doğru dönerken, altın, çeyrek altın, gram altın ve diğer altın türlerinde son günlerde kazanılan değer kaybedildi.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Konutları' tanıtıldı!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 17 Ağustos'un yıl dönümünde Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Konutları"nı tanıttı. Esenler'de kentsel dönüşüm gerçeği gözler önüne serildi.

Mehmet Özhaseki: Konutları deprem standardına göre yaptırmalıyız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "Konutlarımızı, artık deprem standardına göre yaptırmamız lazım. Ankara biraz daha emin bir yer gibi görünüyor, kuzeyimiz biraz tehlikeli" dedi...

semtlere göre konutların alan büyüklüğü Haberi

semtlere göre konutların alan büyüklüğü

İstanbul'da merkezi semtlerde yaşanan arsa sıkıntısı ve yükselen arazi fiyatları, yeni yapılan konutların büyüklüklerinin giderek azalması sonucunu doğuruyor. Örneğin yeni yapılan 3+1'lik konutların büyüklükleri kentin göbeği Beşiktaş'ta 95-140 metrekare arasında değişirken, Büyükçekmece'de 145-200 metrekare arasını buluyor. Merkezi semtlerde kat sayısını artırmak için tavan yükseklikleri de azaltılıyor.



Gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik, son yıllarda İstanbul'da üretilen konut sayısını da artırdı. Bu süreçte üretilen konutlar 1980'li ve 1990'lı yıllarda üretilen konutlara oranla çok daha modern ve çok daha sağlam oluyor. Ancak son dönemde üretilen konutlarda fiziki ve ekonomik şartların da etkisiyle metrekare büyüklüğü bakımından eskiye oranla önemli bir değişim yaşanıyor. 


Özellikle de kent merkezinde üretilen yeni konutlarda bu değişimi gözlemlemek mümkün. Örneğin İstanbul'un merkezi semtlerinden biri olan ve geniş evleri ile bilinen Nişantaşı'nda son...