03 / 05 / 2024

serbest bölgelerin çed raporu

serbest bölgelerin çed raporu

MECLİS’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu! Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Dolar/TL kuru bugün 23 TL il rekor kırdı. Dolardaki güçlü yükseliş devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu geldi. Doları önce serbest bırakıyor sonra...

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Thodex'in finans uzmanının serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedildi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex'in finans uzmanı R.A.'nın serbest bırakılması için gerçekleştirilen itiraz reddedildi.

Thodex soruşturmasında yakalanan Rana Azap adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!

Devam eden Thodex soruşturması kapsamında yakalanan Rana Azap adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı...

Thodex soruşturmasında 6 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmasında 6 kişinin serbest bırakılmasına itiraz edildi. 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

serbest bölgelerin çed raporu Haberi

serbest bölgelerin çed raporu

Meclis’e gönderilen ancak yasama dönemi bittiği için “kadük” kalan Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı çevrecileri kızdıracak maddeler içeriyor. 


YER TETKİKİ MUAFİYETİ

Tasarıyla serbest bölgelerde yatırım yapacak olan yerli ve yabancı yatırımcıların Çevre Kanunu’ndaki yükümlülükleri yerine getirmesi gerekecek. Ancak tüm yatırım faaliyetleri yer tetkiki kararından muaf tutulacak. Serbest bölgelerde ÇED mevzuatı kapsamında yürütülecek inceleme süreci ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmasının ardından 3 ay içinde tamamlanacak. Ekonomi yönetimi düzenlemeyle ticaret hacmi 22 milyar dolara ulaşan serbest bölgelerde yatırımın kolaylaştırılması amaçlarken, çevreciler “ÇED raporu hazırlamanın anlamı kalmıyor” endişesini taşıyor. 


İNCELEME KALDIRILDI 

Çevreciler, tasarıyla serbest bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeleri görmeden “ÇED olumlu” kararı verebileceğini açıkladı. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, “Mevcut...