29 / 04 / 2024

Serbest göçmenler

Serbest göçmenler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler neticesinde serbest göçmenlere ilişkin işlemlerin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülülecek.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Fındık alımında TMO fiyatları kaç TL oldu? İşte güncel TMO fındık alım fiyatları 

Güncel fındık alım fiyatları Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve serbest piyasada işlem gören fındıklar için belli oldu. TMO fındık alım fiyatları Ağustos ayı içerisinde hasadı gerçekleştirilen fındıklar için açıklandı. İşte fındık alımında güncel fiyat listesi...

Serbest piyasada döviz fiyatları! Euro bugün ne kadar oldu? 10 Ağustos Perşembe euro/TL kuru kaç lira?

Serbest piyasada döviz kurları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Dövize yatırım yapanlar güncel dolar ve euro kurunu araştırıyor. Dolar/TL kuru 27,085 lirdan satılırrken euro buıgün kaç TL? Euro bugün ne kadar oldu? 10 Ağustos Perşembe euro/TL kuru kaç lira?

Güçlü bir fiber alt yapı olmadan 5G’ye geçmek mümkün değil!

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 5G teknolojisinin fiber internet altyapısı ile hayata geçeceğine dikkat çekerek, fiber internet altyapısının yaygınlaşması ve güçlendirilmesi konusunda uyardı.

Dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte güncel dolar, euro ve sterlin fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları haftanın son günü olan 7 Temmuz 2023 Cuma gününde vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Dolar önceki gün serbest piyasada en yüksek 26,35 lira, euro 28,66 lira, sterlin ise 33,58 lira seviyesine ulaşmıştı. Peki 7 Temmuz 2023 Cuma günü döviz kurları

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Kurdaki hareketlilik serbest piyasaya dönüşün habercisi!

Döviz piyasasındaki hareketliliği yorumlayan döviz işlemcileri, bu hareketleri kamunun yön belirleyici olduğu bir yapıdan daha serbest piyasaya geçiş adımlarının güçlü bir sinyali olarak değerlendiriyor.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu! Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Dolar/TL kuru bugün 23 TL il rekor kırdı. Dolardaki güçlü yükseliş devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu geldi. Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Almanya'da hazırlanan ve üzerinde uzlaşma sağlanan yasa tasarısı taslağına göre, uzun senelerdir yaşayan göçmenler daha hızlı bir şekilde vatandaş olabilecek.

18 TL sınırına dayanan gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Gümüş fiyatları bugün serbest piyasada 18 TL sınırına dayandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi? sorusunun araştıran yatırımcılar için gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı.  Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

Fındık fiyatına zam geldi mi? Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar? İşte 14 Aralık 2022 güncel fiyat listesi...

Fındık üreticileri fındık fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki, Fındık fiyatına zam geldi mi? Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar? İşte 14 Aralık 2022 güncel fiyat listesi...

Serbest göçmenler Haberi

Serbest göçmenler

Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın yurt dışında bulunan yakınlarının ülkemize kabul edilmeleri ve Türk Vatandaşlığına geçmeleri konusundaki işlemler 5543 sayılı İskân Kanununun 5. maddesinde münferit göçmen kabulü başlığı altında “Türkiye'de yerleşmek isteyen Türk soyundan ve Türk kültürüne bağlı bulunan kimselerden, Türk uyruklu ve Türkiye'deki birinci veya ikinci derecede bir yakını tarafından referans verilen veya bulundukları ülkedeki konsolosluk temsilciliklerimize bizzat müracaat eden ve bu Kanun hükümlerine göre Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarınca yapılacak incelemelerden sonra uygun görülerek serbest göçmen vizesi alanlar, Hükümetten hiçbir iskân yardımı istememeleri şartıyla İçişleri Bakanlığınca serbest göçmen olarak kabul edilirler.” şeklinde düzenlenmiştir.


Ülkemize serbest göçmen kabulünü düzenleyen bu maddenin uygulanmasında vatandaşlık başvurularının alınması, güvenlik açısında gerekli soruşturmanın yapılması için işlem dosyasının İçişleri Bakanlığına (Emniyet Genel Müdürlüğü) gönderilmesi, bu soruşturmaların olumlu...