04 / 05 / 2024

şerefiye bedelinin tespit edilmesi

şerefiye bedelinin tespit edilmesi

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedelinin tespiti!

Şerefiye bedeli, anagayrimenkul aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti nasıl yapılır?

Evin şerefiyesi nasıl tespit edilir?

Şerefiye; aynı yapıda bulunan ancak farklı özelliklere sahip olmaları sebebi ile meydana gelen fiyat farklılığı olarak tanımlanıyor. Peki, evin şerefiyesi nasıl tespit edilir? İşte yanıtı...

Ev sahipleri ve kiracılar kira tespit davasında bunlara dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar her geçen gün giderek büyürken, kira tespit davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında önemli detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Geçmiş aylara kira ait kira bedeli nasıl tespit edilir? 

Kira sözleşmeleri, kira artışları, tahliye davaları son senelerde sık sık gündem konusu oluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Sinem Rumeli Sönmez, bugünkü köşesinde geçmiş aylara ilişkin kira bedelinin tespit edilmesini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davasının şartları nelerdir?

Kira tespit davası, kira bedelinin günün şartlarına uyarlanması için açılırken, bu davayı açabilmek için belirli zaman ve koşullar belirlenmiştir. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır, şartları nelerdir? İşte, kira tespit davası hakkında bilinmesi gerekenler…

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Kira tespit davası avukatlık ücreti 2016!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının aydan aya ödeyeceği kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira tespit davası avukatlık ücreti 2016 nedir?

Kira parası nasıl tespit edilir?

Bir ev veya işyerinin kiraya verileceğini ancak kira bedelinin ne olacağını nasıl tespit edeceğinizi bilmediğinizi düşünelim. Peki, kira parası nasıl tespit edilir? İşte kira parasının tespit edilmesi...

Kira bedeli tespit davası hangi mahkemede açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için kira bedeli tespit davası açılıyor. Peki, kira bedeli tespit davası hangi mahkemede açılır? İşte kira bedeli tespit davaları..

Kira bedeli tespit davası harcını kim öder?

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Kira bedeli tespit davası bir dilekçe ile açılıyor. Davada bazı masraflar doğuyor. Peki, kira bedeli tespit davası harcını kim öder?

Kira bedeli tespit davası süresi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Peki, kira bedeli tespit davası süresi nedir?

Kira tespit davası ne kadar sürer?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira tespit davası nasıl açılı? Kira tespit davası ne kadar sürer?

Kat karşılığı daire satışında gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi ödemelerinde kimi zaman iktisap bedelinin tespit edilmesinde zorluklar yaşanabiliyor. Örneğin, arsasını kat karşılığında müteahhite veren ve sonra aldığı daireyi satan kişi hangi tarihi iktisap tarihi olarak ele almalı?

Kira tespit davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava açılabiliyor. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır? Nasıl açılır?

şerefiye bedelinin tespit edilmesi Haberi

şerefiye bedelinin tespit edilmesi

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor.Daha çok toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanır. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkıdır.


Şerefiye bedeli hesaplanırken, Manzara, Güneş, Açıklık, Kat irtifası, Gün ışığı, Daire metrekaresi gibi özellikler göz önünde tutuluyor.


Daha çok toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye tespiti nasıl olur?


Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için  konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi bazı verilerin toplanması gerekiyor.


Parsel...