05 / 05 / 2024

şerefiyeyi etkileyen faktörler neler

şerefiyeyi etkileyen faktörler neler

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatların artmasında küresel talep ve arz sıkıntısı gibi faktörler yer alıyor. Peki 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 27 Aralık 2023 demir fiyatları. 

Gram altında önümüzdeki iki hafta içinde büyük değişiklikler bekleniyor!

İslam Memiş'in son altın analizi ve önümüzdeki 2 haftalık beklentileri, altın piyasasıyla ilgilenen yatırımcılar için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak, altın fiyatlarını etkileyen sayısız faktör olduğunu unutmamak gerekir ve bu sebeple geleceğe dair kesin tahminlerde bulunmak zordur.

SGK, 12,5 yıl çalışan bireylere erken emeklilik imkanı sunuyor! EYT beklemek artık tarih oluyor! 

Türkiye'de emeklilik sistemine önemli bir yenilik geliyor. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen çalışmalar, emeklilik şartlarına annelik ve çocuk sayısını etkileyici faktörler olarak eklemeyi planlıyor. İşte ev kadınlarını ve çalışan kadınları kapsayan EYT konusundaki önemli düzenlemeler…

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

En iyi ekrana sahip telefonlar belli oldu!

Teknoloji dünyasında akıllı telefon seçimleri, üstün özellikleri tercih eden kullanıcılar için önemli bir adım olmaya devam ediyor. Kaliteli ekran, gelişmiş kamera yetenekleri, güçlü işlemciler ve uzun pil ömrü gibi faktörler, kullanıcıların tercihlerini belirleyen temel etmenler arasında yer alıyor

Konut kredisi faizleri neye göre belirlenir?

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyen kişiler için sunulan bir kredi türü olarak bankalar tarafındnan sunulur. Bu kredi, bankaların belirlediği oranlarda farklı faiz planlarında seçenekler halinde sunulur. Konut kredisi faizleri belirli faktörler dahilinde değişken olabilir.

Ev yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Mimari tasarımda özellikle vurgulanması gereken hayati bir nokta, malzeme seçim sürecidir. İnşaatın ilerleyişini şekillendiren temel adımlardan biri olan bu seçim, yapının dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen kritik bir faktördür. Peki ev yaparken kullanılan malzemeler nelerdir?

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

 12.5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi!

Pandeminin ardından ses getiren çip krizi otomotiv üreticilerini isyan ettirdi. Yaklaşık 12,5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi. 

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

şerefiyeyi etkileyen faktörler neler Haberi

şerefiyeyi etkileyen faktörler neler

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak karşımıza çıkıyor. Aynı proje çatısı altında inşa edilen gayrimenkullerin arz ve talep unsurları açısından eşit olmasının imkanı yoktur.


Bu konutlarda olduğu kadar işyerlerinde de geçerli oluyor. Ancak şerefiyeyi toplu konutlardan örneklememiz gerekirse inşa edilen hiç bir daire değer olarak bir diğeriyle eşit olmuyor.


Yani ne aynı yöne bakan nede aynı katta bulunan dairelerin birbirine eşit olması mümkün olmuyor hal böyleyken bir başka bloktaki dairenin de diğer bir blokla eş değer olması beklenemez.


Şerefiye farkını etkileyen unsurların başlıcalarını sıralarsak Manzara, Güneş, Açıklık, Kat irtifası, Gün ışığı, Daire metrekaresi başlıca etkenler olarak karşımıza çıkıyor.


Halk arasında sanıldığı gibi Merkeze uzaklık alışveriş veya okul gibi sosyal tesislere uzaklık ve yakınlık şerefiye farkını etkileyen...