19 / 05 / 2024

Şevket Can kentsel dönüşüm açıklama

Şevket Can kentsel dönüşüm açıklama

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı. Başkan Can, 2015 yılında Tarsus’a ayrı bir güzellik katacaklarını söyledi...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

Kentsel dönüşümde hangi noktalara dikkat edilmeli?

Depremler, doğal afetler, çarpık kentleşme, hasarlı ve bakımsız yapılar... Fiziki kullanım ömrü bitmiş yapıların ciddi şekilde can ve mal kaybına sebep olduğu pek çok kez Türkiye'de yaşandı ve görüldü. Peki kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Vatandaşlar dönüşüm sürecinde ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde engeller kaldırılmalı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Deprem gerçeğine karşı, kentsel dönüşümü can ve mal kaybının çaresi olarak görüyorsak, bu çareyi ortaya koymakta hiçbir gecikme, mazeret ve tereddüt olmamalıdır" dedi. 

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un kapısında bekleyen deprem tehdidi var. Bunu milli sorun olarak görüyorum. Afeti yaşamadan önce can ve mal kaybını azaltacak tedbirler var. Yapı denetimini sağlamak için kentsel dönüşümünü hızlandırmanız lazım" dedi...

Sigortacılardan kentsel dönüşüme destek!

Sigortacılardan kentsel dönüşüme destek geldi. TSB Başkanı Can Akın Çağlar, proje geliştirdiklerini söyleyerek “Nasıl ki, KGF, bankaların kredi vermesi için garantör oldu, aynı modeli DASK ile kentsel dönüşümde de uygulayabiliriz'' dedi.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.

'DASK fonları kentsel dönüşüm finansmanında kullanılsın' önerisi!

TSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK fonlarının kentsel dönüşümün finansmanında kullanılması konusunda bir fikri bulunduğunu, çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşümlerin yapılması çok önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Deprem riski ve can güvenliği açısından kentsel dönüşüm projelerini vatandaşların gönlüne girerek yapacağız. Kentsel dönüşümlerin yapılması çok önemli" dedi...

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde ısrarlıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Depremler ve çöken kaçak binalar, kentsel dönüşüm ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdi. Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart." diye konuştu.

Tarsus'un 472 dairelik toplu konut projesine ilk kazma vuruldu!

Mersin'in Tarsus İlçesinde belediye tarafından 472 konutluk projede ilk kazma vuruldu. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Şevket Can kentsel dönüşüm açıklama Haberi

Şevket Can kentsel dönüşüm açıklama

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı. Başkan Can, 2015 yılında Tarsus’a ayrı bir güzellik katacaklarını söyledi.

Selçukhan Restaurant’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Can, ilk olarak atıl vaziyette duran ve kapanan köy okullarını değişik projelerle hizmete sokacaklarını kaydetti. Can, “Taşımalı eğitim yapılması nedeni ile 89 civarında köy okulumuz kapalı durumdadır. Tarsus Belediyesi olarak bu okulların tahsisini istedik. Kaymakamlıkla ortaklaşa yapacağımız bir çalışma ile bu okullarda gerekli tadilatları yaptırılarak, muhtarlık binası, sağlık ocağı, düğün ve taziye evi, park düzenlemesi gibi çok amaçlı olarak köy halkımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Bu projenin il genelinde ve Türkiye genelinde uygulanması birçok atıl köy okulunun hizmete geçmesini sağlayacaktır” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ifade...