03 / 05 / 2024

sgk prim borcu nasıl ödenir

sgk prim borcu nasıl ödenir

SGK borcu olan yüzbinlerce kişinin ilk taksitleri ve peşin ödemeleri devam ediyor. SGK borcunun ödenmesinde son gün 30 Nisan yani bugün prim borçlarını ödenmesi gerekiyor.

SGK borcu olanlar dikkat! SGK'dan uyarı geldi! Bu tarihe kadar ödemeyen yandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan sigorta borcu olanlar için uyarı geldi. SGK borcu olanların bu tarihe kadar ödemeleri gerekiyor. 

SGK açıkladı! Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 senesi şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini duyurdu.

Siz de toplu para alabilirsiniz! SGK'dan toplu para iadesi nasıl alınır, koşullar neler?

Milyonlarca çalışan son zamanlarda sık sık gündeme gelen prim tutarlarıyla emeklilik hesapları yaparken SGK'ya yatırılan fazla primlerle ilgili bir detay da dikkat çekti. Peki kimler SGK'dan toplu para iadesi alabilir, aranan koşullar neler?

SGK kredi kartı ile ödeme 2024! Prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? Şimdi bakın!

Kredi kartı ile SGK ödemesi yapılıp yapılmayacağı sık sık merak konusu oluyor. Peki prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? İşte SGK kredi kartı ile ödeme 2024!

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

SGK açıkladı! Erken emekli olacak meslekler hangileri? Listeye 44 meslek daha eklendi!

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen çalışanların belirli bir sigortalılık süresini tamamlamış olmaları ve minimum prim gün sayısına ulaşmış olmaları lazımdır. Öte yandan, her meslek grubu için belirlenen özel şartlar ve çalışma süreleri de yer almaktadır. SGK, yeni listeyi açıkladı.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi primleri belli oldu...

Ev hizmetlerinde çalıştırılanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödenerek, sigortalanması zorunlu oluyor. Buna göre, asgari ücret zammı ile beraber ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için ödenmesi gereken primler de yükseldi. İşte, gündelikçi primleri ve ayrıntılar...

Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS'den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borçları olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

sgk prim borcu nasıl ödenir Haberi

sgk prim borcu nasıl ödenir

SGK prim borcu yapılandırması 1 Şubat 2021’de sondu. Yeniden yapılanmadan yararlanan vatandaşların ilk taksitlerini 31 Mart'a kadar peşin ödemeleri durumunda enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek. 

A Haber'de yer alan habere göre; taksitle ödemeyi tercih edenler, kalan borcunu ilk taksiti ödedikten sonra ikinci taksit döneminde ödemek isterse, enflasyon farkının yüzde 50'si silinecek. Taksitli ödemeyi seçenler 18 taksitte yani 36 ayda 2'şer aylık olarak ödeyebilecek.

2,1 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılandırmaya ilişkin veriler paylaşıldı. Buna göre 2 milyon 100 bin kişi SGK prim borçları için başvuru yaptı, 101 milyar lirayı aşan alacak yapılandırıldı. Toplamda şimdiye kadar 7 milyar 400 milyon liralık ödeme gerçekleşti.

BAĞ-KUR PRİM BORÇLARI SİLİNEBİLECEK

SGK borç yapılandırmasının, Bağ-Kur'lular için de avantajlar sağladığını aktaran Selçuk, "Bağ-Kur...