28 / 04 / 2024

sığınmacı konutları

sığınmacı konutları

Sığınmacılar için inşa edilecek 3 bin konut TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Osmaniye'deki sığınmacıların konaklama ihtiyacı karşılanıyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,Osmaniye'deki Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde incelemelerde bulundu. Akdağ, barınma merkezindeki okulları gezdi.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

Meral Akşener: Yabancılara konut satışı durdurulmalı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada Hatay’dan başlayarak, tüm Türkiye’de, yabancılara konut satışının durdurulması çağrısını tekrarlayarak, "Artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir" dedi.

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Bartın'daki konutların inşaatı başlıyor!

Bartın'da selin etkili olduğu bölgelerde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  sel nedeniyle evleri kaybeden vatandaşlar için kısa sürede konutların inşa edileceğini dile getirdi. 

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Sahibinden tarafından Eylül Ayı Emlak Endeksi sonuçları yayınlandı. Endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında artış sürerken, konutların ortalama satış süresi düştü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı sığınmacı gençler için spor tesisleri inşa ediyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriye'deki iç savaş sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençlerin yaşadığı yerlere Avrupa Birliği iş birliğiyle 28 spor tesisi inşa edecek.

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'teki briket ev projesinde sona geliniyor!

Sadakataşı Derneği, İdlib'te yaşanan çatışmalar nedeniyle sığınmacılar için kalıcı konutların yapımına devam ediliyor. Yapımı tamamlanmak üzere olan 1530 briket evlerden 310'unun açılışı yapılarak sığınmacı ailelere verildi.

Türk-İş’ten Türkiye’deki Suriyeliler araştırması!

Türk-İş’in ‘Türkiye’de yaşayan Suriyeli Sığınmacılar ve Kayıt Dışı Göçmenler’ araştırmasına göre, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yüzde 40’ı ekonomik olarak kendini normal koşullarda görüyor. Suriyelilerin ortalama gideri ise aylık 2 bin 61 lira oldu.

Türkiye 3.6 milyon Suriyeli'ye 8 yıldır ev sahipliği yapıyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'de bulunan ve sayıları 3 milyon 650 bini bulan Suriyeli sığınmacıya 8 yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyledi...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hezimeti!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan ancak yıkılmayan binalar sığınmacı ve kağıt toparlayıcıların meskeni oldu. Metruk binalar ise yıkılma riskiyle karşı karşıya.

sığınmacı konutları Haberi

sığınmacı konutları

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sayıları 5 milyonu bulan Suriyeli göçmenler başta olmak üzere, sığınmacılar için 3 bin adet konut yapılacağı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Cinisli, ''Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, sosyal yardım çalışmaları çerçevesinde konut edindirme projesi gerçekleştirdiklerini ifade etmiştir. Proje bünyesinde 3 bin adet konutun inşa edilmesinin planlandığını kaydeden Vali Memiş, bu konutlardan bin tanesinin Erzurum’da ihtiyaç sahiplerine verileceğini, geri kalan 2 bin konutun ise ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılara tahsis edileceğini ifade etmiştir.'' diye konuştu. 

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'nin soruları:
1- Erzurum’a geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılar yerleştirilecek midir?
2- Uluslararası fon yönetimlerinden ülkemiz yardım talep etmekte midir?