07 / 05 / 2024

sigorta primi

sigorta primi

DASK Genel Koordinatörü Turgut teminat miktarının da 2'ye katlanacağını söyledi.

Sigorta primi ile ilgili flaş gelişme! Düzenli ödeyene indirim

Çalışanları yakından ilgilendiren gelişme. Özellikle sigorta primlerini düzenli yatıranlar bu habere dikkat! İndirimden faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Trafik sigortasında çığır açan dönem resmen başladı! Yüzde 50 indirim geldi!

Trafik sigortasında devrim niteliğindeki dönem resmen başladı. Bu kapsamda, iyi sürücülerin yüzde 50 daha az sigorta primi ödeyeceği öğrenildi. Diğer taraftan, senede üç ya da daha fazla kaza yapanları ise daha yüksek prim ödemeleri bekliyor.

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.

1 aylık SGK primi ne kadar 2023? 4A sigorta primi ne kadar?

Sigortalı çalışanların birtakım soruları bulunmaktadır. İşte SGK’lı çalışanların merak ettiği bir takım sorular ve yanıtları!

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

2023 sigorta primleri! 2023 SGK primi ne kadar ödenecek? 4A isteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2023?

Sigorta primlerini ödeyen vatandaşlar, 2023 yılındaki sigorta primlerini araştırıyor. İşte 2023 sigorta primlerine dair detaylar!

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borçlar için kapsamlı bir yapılandırma paketi geliyor. İşte detaylar!

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte, hesapların büyük bölümünde değişiklikler yaşandı. İsteğe bağlı sigorta primi de güncellendi. Peki isteğe bağlı sigorta aylık ödemesi kaç TL oldu? Kimler isteğe bağlı sigortalı olabilir? İşte detaylar…

Araç sahiplerini kara kara düşündüren gelişme! 13 bin TL oldu

Trafik sigorta primi ve kasko fiyatlarındaki artış devam ederken çok kritik detaylar ortaya çıkıyor. Kaza yapan ve kusurlu sürücüler 13 bin liraya kadar trafik sigorta primi ödemesi ile karşı karşıya kalacak. İşte tüm detaylar...

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarı kadar dış borçlanma talebine onay verildi.

Kadınların sigorta primi kaç gün?

Sigorta primi kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Çalışan kadınlar, ne zaman emekli olacağına dair sorular sormaktadır. İşte “Kadınların sigorta primi kaç gün?” sorusunun yanıtı!

Sigorta primi eksik olanlar müjde! 1.444 liraya emeklilik fırsatı!

Sigorta primi eksik olan vatandaşlar ile çalışma imkanı bulamayanlara, isteğe bağlı emekli olma imkanı tanınıyor. Bunun için aylık bin 144 lira prim yatırmak yeterli oluyor.

sigorta primi Haberi

sigorta primi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, DASK poliçelerinde teminat miktarının iki katına çıkarılması ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve onay sürecinin beklendiğini söyledi. Turgut 320 bin lira olan teminat miktarının 640 bin liraya çıkarılacağını bildirdi. Teminat miktarının konut fiyatlarıyla paralel olarak artmadığını, inşaat maliyetinin baz alındığını kaydeden Turgut, arsayı satın almadıklarını arsa üzerine yapılacak binanın maliyetine göre teminat miktarının belirlendiğini kaydetti.

Konut fiyatı değil maliyeti baz alınıyor

Turgut, Türkiye'de hızla artan konut fiyatlarının sigorta teminatında etkili olup olmayacağı hakkında ise "Konutların satış fiyatları üzerinden sigortalama yapmıyoruz. Konutların maliyetleri üzerinden sigortalama yapıyoruz" dedi.  DASK yaptıranların "640 bin lira yeter mi?" diye düşünmemeleri gerektiğini kaydeden Turgut, arsayı satın almadıklarını vurgulayarak, o arsanın üzerine tekrar aynı binanın yapıla maliyetini karşıladıklarını ifade etti. 

  Riskli bölgelerin...