29 / 04 / 2024

Sigorta sektörü prim üretimi

Sigorta sektörü prim üretimi

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Sigorta sektörünün prim üretimi 10 milyar lirayı aştı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 626 milyon 457 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 5,6 arttı...

Sigorta sektöründe prim üretimi arttı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-şubat döneminde 4 milyar 512 milyon 521 bin lira olan prim üretimi, bu yılın aynı döneminde yüzde 6,1 artarak 4 milyar 791 milyon 207 bin liraya ulaştı.

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

İklim krizi sigorta sektörünü de olumsuz yönde etkiledi!

Monopoli Sigorta CEO’su ve Kurucu Ortağı Erol Esentürk, “Son yıllarda artış eğiliminde olan doğal afet hasarlarının reasürörlerin getiri ve kâr marjlarının önemli ölçüde azalmasına neden oldu” dedi.

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Sigorta sektörü ilk altı ayda yüzde 19 artış gösterdi!

Yılın ilk 6 ayında sigorta sektöründe 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını söyledi.

Araç kiralama şirketleri, gayrimenkul sektörünü canlandırdı!

Her yıl yüzde 100’e yakın büyüyen araç kiralama sektörüyle otomobil alımına ayrılan paralar, yatırım için konuta gidiyor. Uzmanlar, arabaların yatırım aracı olmaktan çıktığını vurgularken “Prim yapan konuta ilgi arttı” diyor

JLT İnşaat Sektörünün Sigorta Riskleri semineri 17 Mayıs'ta!

JTL, inşaat sektörünün sigorta risklerine yönelik 17 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da önemli bir seminer düzenleyecek. Seminerde Türkiye inşaat ve müteahhitlik sektörünün dünya genelinde geldiği nokta da detaylarıyla tartışılacak.

Mobilya sektöründe sigorta sorunu çözülmeli!

Değişen dünya koşullarında, mobilya sektörünün sorunlarına ve farklılaşan ihtiyaçlarına çözüm sunmak için çeşitli çalışmalara imza atan MOSDER, mobilya sektöründeki sigorta teminatı sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini savunuyor.

Sigorta sektörü prim üretimi Haberi

Sigorta sektörü prim üretimi


Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği'nin (TSB) verilerine göre, sektörün geçen yılın ocak-temmuz döneminde 14 milyar 479 milyon 530 bin lira olan prim üretimi, bu yılın aynı döneminde yüzde 5,3 artarak 15 milyar 247 milyon 92 bin liraya ulaştı.  


Bu meblağın 13,4 milyar lirası hayat dışı, 1,8 milyar lirası da hayat sigortalarından sağlandı. 


Sigorta branşları arasında en fazla prim üretimi, 3,2 milyar lirayla kara araçları sorumluluk sigortasından elde edildi. Bu sigorta türünde üretilen prim değeri, toplamın yüzde 21'ini oluşturdu.  


Kara araçları sigortasında 2,9 milyar lira, yangın ve doğal afetler sigortasında 2,2 milyar lira, sağlık sigortasında 1,8 milyar lira, genel zararlar sigortasında 1,6 milyar lira prim üretildi. 


Söz konusu dönemde düzenlenen poliçe adedi ise 39 milyon 640 bin adet olarak kayıtlara...