15 / 05 / 2024

Sigorta yaptırılması

Sigorta yaptırılması

Yeni Tüketici Kanununda tüketici sözleşmeleri taksitle satış sözleşmeleri ve tüketici kredisi sözleşmeleri olmak üzere iki başlık altında inceleniyor. Kanun, 2 gün sonra 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Konut kredisi çekilirken hangi sigortalar yaptırılmalı?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların da yaptırılması gerekiyor. Peki bu sigortalar neler? İşte detaylar...

Milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, hepsi zamlandı!

Tüketici kredisi ve ev finansmanı sözleşmelerinde yasanın cayma hakkı, faiz oranı, erken ödeme, temerrüt, sigorta yaptırılması kararlarını ihlal eden ve belli süreli kredi kontratlarına ait açılan hesaplardan fiyat ve gider arz eden kredi veren kuruluşlara her işleme 2 bin 282 TL ceza geldi.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Teklifi!

Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince yap-işlet-devret modeli kapsamında yatırım ve hizmet alımı işleri için ilgili sözleşmeye taraf şirkete yapılacak ödemelerin ertelenmesi amaçlanıyor.

Sigorta yaptırılması Haberi

Sigorta yaptırılması

Yeni Tüketici Kanunu tüketici sözleşmeleri!

28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Yeni Tüketici Kanununda tüketici sözleşmeleri taksitle satış sözleşmeleri ve tüketici kredisi sözleşmeleri olmak üzere iki başlık altında inceleniyor.


Tüketici Sözleşmeleri


BİRİNCİ BÖLÜM

Taksitle Satış


Taksitle satış sözleşmeleri

MADDE 17 – (1) Taksitle satış sözleşmesi, satıcı veya sağlayıcının malın teslimi veya hizmetin ifasını üstlendiği, tüketicinin de bedeli kısım kısım ödediği sözleşmelerdir.

(2) Tüketicinin, kira süresi sonunda bir malın mülkiyetini edinme zorunluluğunun bulunduğu finansal kiralama sözleşmeleri hakkında da bu Bölüm hükümleri uygulanır.


(3) Taksitle satış sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan satıcı veya sağlayıcı, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez.


Cayma hakkı

MADDE 18 – (1) Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir...