05 / 05 / 2024

Sigortacıların prim üretimi 2014

Sigortacıların prim üretimi 2014

TSB'nin verilerine göre, Türk sigorta sektörünün yılın 9 aylık periyodundaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre 17 milyar 862 milyon liradan 18 milyar 992 milyon liraya çıkarak yüzde 6,3 arttı

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Küresel emlak sigortacıları artan sigortalama zararlarıyla karşı karşıya olduklarını belirtiyor. 2022 senesinde mülk sigortacıları için hasar ve giderleri prim geliriyle karşılaştıran küresel birleşik oran yüzde 103'ü buldu. İşte ayrıntılar... 

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

Sigortacıların gözü yaşlı! Artan zamlar sigortacıları da etkiledi! İşte maliyetler!

Araç fiyatlarındaki dikkat çekici artış, yedek parça maliyetlerinin döviz kuruyla birlikte yükselmesi ile sigortacıları da etkiledi. Geçtiğimiz yıl sigorta şirketlerinin tarihlerinde görülmemiş zararlar açıklamasına yol açtı.

Binası az hasarlı vatandaşa çok önemli uyarı! Sigortacılar üzerine basa basa ikaz etti!

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntıların sürdüğüne ve yeni depremlerin meydana geldiğine dikkat çeken sigortacılar, az hasarlı konutların sahiplerine, “Tespit için acele etmeyin” uyarısı yaptı.

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Markalı konut sektörünün deneyimli oyuncuları arasında yer alan Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, lüks emlak yatırımcılarının, yatırımlarını prim sağlayan, güvenli olan ve gelişen büyük merkezlere yönlendirdiğini dile getirdi.

Kasko prim üretimi 8 ayda yüzde 174 arttı! 22 milyar 699 milyon TL oldu! 

Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre senenin ilk 8 ayında motorlu kara taşıtlarında kasko prim üretimi yüzde 174’lük yükselişle 22 milyar 699 milyon Türk Lirası şeklinde gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Emekli maaşlarında prim gün sayısı bilmecesi! SGK ve BAĞ-KUR'lular...

Emekli olacak veya emekli olmuş milyonlarca vatandaşın alt sınır aylıklarının yüksek prim ödeyerek uzun yıllar çalışan emeklilerin maaşına yetişmesi tartışma konusu yarattı. 2000'den önce 7400 gün ile 3600 gün prim ödeyip emekli olan vatandaşların aynı maaşı alması intibak talebini gündeme taşıdı.

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu

Ford marka araçların satışına ve üretimine yasak kararı geldi. Ford söz konusu yasakla ilgili açıklama yaptı. Üretim ve yasak kararı kısa süre içinde uygulamaya girecek. Volkswagen de benzer bir yasaktan son anda kurtuldu. İşte detaylar...

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

İzinli kenevir üretimi tarla satışlarını artırdı!

Tapucom kurucu ortağı Emre Erşahin yaptığı açıklamada “İzinli kenevir yetiştiriciliğinin tarla satışlarını hareketlendirdiğini gözlemliyoruz. Kenevir üretiminden elde edilen gelirle tarla yatırımının oldukça kısa sürelerde geri alınabildiğini söyleyebiliriz” dedi.

İnşaatçıların üzerinden prim yapılmamalı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, dolardaki artışın demir fiyatlarına etkisini değerlendirdi. Durbakayım, ‘Döviz gerekçe gösterilip inşaatçılar üzerinden prim yapılmasını istemiyoruz’ diye konuştu.

Sigortacıların prim üretimi 2014 Haberi

Sigortacıların prim üretimi 2014


Türk sigorta sektörünün ocak-eylül dönemindeki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 artarak 19 milyar liraya ulaştı.  


Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın 9 aylık döneminde 17 milyar 861 milyon 624 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 6,3 artarak 18 milyar 992 milyon 183 bin liraya yükseldi.  


Bu tutarın 16 milyar 621 milyon 702 bin lirası hayat dışı, 2 milyar 370 milyon 481 bin lirası da hayat sigortalarından sağlandı.  


Alt branşlar arasında ise en fazla prim üretimi, 4 milyar 51 milyon 759 bin lirayla kara araçları sorumluluk sigortasından elde edildi. Bu branşta üretilen prim değeri, geçen yıla göre yüzde 3'lük artış gösterdi. 


İkinci sıradaki kara araçları...