05 / 05 / 2024

Şile kentleşme

Şile kentleşme

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun Şile'de 3. dönemi. Doğası ve deniziyle İstanbul'un gözde ilçesi Şile'yi turizmde dünya markası haline getirmeyi hedefleyen Tabakoğlu, “Hedefimiz Şile'yi 4 mevsim sürdürülebilir bir ekonomi ile buluşturmak” diyor.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında tapular Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na geçecek iddiası! Yasa ile neler değişiyor?

Çarpık kentleşme, göç gibi sorunların yanı sıra deprem gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan İstanbul'un nasıl dönüşeceği merak konusu oldu. İşte TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Efe Akçelik'in konuya ilişkin açıklamaları..

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Şile Ahmetli, Meşrutiyet ve Ova bölgesinin 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile ilçesi, Ahmetli, Meşrutiyet Mahallesi ve Ova Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da kentsel riskler için Yapı Laboratuvar Binası kuruluyor!

İBB ile iş birliği protokolü imzalayan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapı laboratuvarı inşa edecek. Yapılacak laboratuvarda, kentleşme senaryoları göz önünde tutularak İstanbul’da gelecekte meydana çıkacak kentsel riskler değerlendirilecek.

Mesut Özil Çeşme'de emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Bir süredir eşi Amine Gülşe ve 4.5 aylık kızı ile Çeşme’deki evlerinde tatil yapan Mesut Özil, hem plajları hem de emlak piyasasını hareketlendirdi.

Aydın Efeler'de yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmaları yapılacak! 

Efeler Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği arasında yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmalarının yapılması amacıyla protokol imzalandı...

Şile kentleşme Haberi

Şile kentleşme

Şile’de 3. döneminiz. Halk sizi neden tercih ediyor?  


Halkın bizi tercih sebebi memnuniyet, performans ve hizmet.


Doğma büyüme Şileli olduğum için bölgeye hakimim. Sorunları ve çözüm noktalarını biliyorum. 3 dönemdir Şile için hizmet ediyoruz. Kentlinin ihtiyaçlarına samimi ve verimli şekilde cevap verdiğimiz için birlikte yola devam ediyoruz.


Belediyecilik anlayışınız nasıl?


Daha çok kurumsallaşma esaslı. 3 müdürlükle başladık, 13 müdürlüğe ulaştık. 20 kilometrekareyle başladık, şimdi 800 kilometrekareye hizmet ediyoruz.


Şile için kurucu bir belediye başkanı olduğumu söyleyebilirim. Büyüyen Şile’ye cevap verebilecek bir belediye olmaya çalışıyoruz.


‘BÖLGEYİ DOĞALGAZLA BULUŞTURDUK’ 


Şile için neler yaptınız?


Alt yapı sorunumuz vardı, çözdük. En önemlisi ilçeyi doğalgazla buluşturduk.


Vahşi çöplük üretimine ve kanalizasyon atık usulüne son verdik. Çevresel alt yapı, kurumsal standartları geliştirdik. Şile’nin ekonomik hedeflerini tanımladığımız planlar yaptık.


Temizlik hizmetlerinden yol bakım-onarım işlerine kadar...