17 / 05 / 2024

Silivri su sorunu

Silivri su sorunu

Şu günlerde, Silivri’den ‘Suyumuz kirleniyor, burada bir çevre felaketi yaşanıyor’ şikâyetleri geliyor. Beyciler Köyü’nde bulunan 7 adet sondaj kuyusunda gerçekleşen şikayetler sürüyor.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İstanbul Avrupa Yakası'nda bugün su kesintisi uygulanacağı belirtildi. İSKİ tarafından yapılan açıklama kapsamımda, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallerinde yarın su kesintisi yapılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.

Çapet Geri Dönüşüm İnşaat Ve Su Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çapet Geri Dönüşüm İnşaat Ve Su Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri’de 100 bin TL sermaye bedeli  ile Muharrem Çalışkan tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Silivri'de imar sorunu çözülecek!

Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Gazitepe ve Kadıköy mahallelerini ziyaret etti. Yılmaz, “İmar sorununu, hayvan satış yerini sorununu, yol problemleri, hepsini çözeceğim söz veriyorum” dedi. 

Çatalca ve Silivri'de tapu sevinci!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde tapu sorunu çözüldü. İlçedeki 8 köyün muhtarı Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkürlerini iletti.

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Silivri ve Çatalca'daki tapu sorunu bitiyor!

Hümüketin yeni yasa tasarı ile Silivri ve Çatalca'daki tapu sorunu bitiyor. Çatalca ve Silivri'nin bazı köylerinde 2003'ten önce yapılan binaların bulunduğu araziler, kullanıcılarına satılacak.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Antalya Akseki'nin 35 yıllık su sorunu çözüldü!

Akseki Susuz Şahap Mahalle Muhtarı Kemal Ulaş, 100 yıllık su sorunlarını tarihe gömen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Türel, Susuz Şahap’ın adının artık Sulu Şahap olması gerektiğini söyledi.

Konya'nın 3 mahallesinin su sorunu çözüldü!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

Silivri su sorunu Haberi

Silivri su sorunu

Mevzu şu: Beyciler Köyü’nde bulunan ve İSKİ tarafından işletilmekte olan, Silivri’ye içme suyu sağlayan 7 adet sondaj kuyusunun çevresindeki dereye, yakındaki hayvan çiftliklerinin atık suyunun boşaldığı iddia ediliyor. Kim mi iddia ediyor? Hem çevre sakinleri, hem de Silivri Çevre Derneği... İşte Silivri Çevre Derneği üyelerinin anlattıkları...




CEZA YAZILMIŞ

“İSKİ, geçen yıl tespit ettiği bu kirliliği, 5 Mart 2014 tarihinde ilgili yönetmelik gereğince, İstanbul İl Çevre Müdürlüğü’ne, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne, Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve Silivri Kaymakamlığı’na bildirerek incelenmesini istemiş.

Silivri Belediyesi bir tutanakla durumun ve hametini tespit etmiş ve İl Çevre Müdürlüğü’ne bildirmiş. Diğer kurumların raporlarını bilmiyoruz fakat belli ki herkes olumsuz rapor vermiş ve İl Çevre Müdürlüğü çiftliğe 40 bin liranın üzerinde para cezası kesmiş. Fakat bu cezaya rağmen kirlilik devam...