04 / 07 / 2024

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Gaziantep-Kilis sınır hattında inşa ettiği 22 kulekol, terör örgütlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Ev sahibi ve kiracıların gözü kulağı Temmuz ayında sona ermesi beklenen kira zammı açıklamasında. Henüz resmi bir açıklama gelmezken Avukat Yankı Büyüksezer, son enflasyon rakamlarına göre zam sınırının kalacağını ama oranın yükselebileceğini söyledi.

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı da 61 bin TL'ye dayandı! 

Türk-İş verilerine göre mayısta açlık sınırı 18 bin 969 TL, yoksulluk sınırı 61 bin 788 TL olarak belirlendi. İşte o son dakika rakamlar..

Asgari ücrette fark açılıyor! Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na göre, 2024 yılının mayıs ayında açlık sınırı 19 bin 926 TL'ye çıkarken, yoksulluk sınırı da 59 bin 353 TL'ye çıktı.

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ekonomiyi nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki yüzde 25 zam sınırının sürmeyeceğini açıklarken, Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu alınan bu kararın piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırı kararına odaklanmış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uygulamanın devam etmesi için bir sebep görmediğini belirtti. Peki yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? İşte konut piyasasını bekleyenler...

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi Haberi

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Suriye ve İran sınırını kapsayan "Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi" kapsamındaki çalışmaları hızla devam ediyor. Anadolu Ajansı'ndan Zehra Aydın Turağoğlu'nun haberine göre, inşa edilen kulekol, terör örgütünün güdümlü füzeyle yaptığı saldırıda, özel üretim güçlendirilmiş beton duvarıyla Mehmetçik'e kalkan oldu.

TOKİ güvenlik duvarının yanı sıra Gaziantep-Kilis sınır hattında 22 kulekol inşa edildi.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen kulekolların dayanıklılığı, teröristlerce güdümlü füze ve roketatarla düzenlenen saldırılarla da ortaya çıktı. Teröristlerin güdümlü füze ile yaptığı saldırıda isabet alan bir kulekolun duvarında küçük çapta hasar oluştu. 

Kulekolların tamamı Türk firmaları tarafından inşa edildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Sınırımızın daha güvenli hale gelmesi için inşa ettiğimiz 15 metre yüksekliğindeki kulekollar zemin ile beraber toplam beş kattan oluşuyor. Gözetleme kulekollarında duş ve silahlık...