17 / 05 / 2024

Sınırdaş arazi mağdurları

Sınırdaş arazi mağdurları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz’u beklemeden iptal edilsin!

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mağdur ev sahiplerinin sayısı ve kiracı ile yaşanan sorunları her geçen gün yenisi ekleniyor. Konuyla ilgili gözler temmuz ayına çevriliyken ekonomist Nejat Özonay, “Temmuz 2024’ü beklemeden uygulamayı iptal etmek doğru olur” önerisini getirdi.

Ekrem İmamoğlu 'Sabit taksitle sosyal konut ürettik' dedi, vatandaştan yorum geldi: 'Darısı TOKİ mağdurlarının başına'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda asgari ücretin altında ve sabit taksitle sosyal konut ürettiklerini söyledi. Paylaşıma TOKİ mağdurlarından da yorum gecikmedi...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Altın fırlarken, euro uçtu dolar ise sınırda! Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları

Piyasaların heyecanla beklediği ABD büyüme rakamları sonunda açıklandı. Rakamların açıklanmasının ardından altın fırlarken, euro uçtu, dolar ise sınırda. Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları.

Şimdi altın alma zamanı! Herkes gözünü dört açsın! Gram altın 1.000 TL'yi aşacak! Sakın dolar almayın! Duyan koşuyor

Altın fiyatlarında bugün yükseliş başladı. Haftanın son işlem gününde gram altın kritik sınırda işlem görürken Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''şimdi altın alma zamanı'' diyerek yatırımcıları uyararak sakın dolar almayın dedi.

100 milyon dolar sınırda nasıl kurtarıldı? 

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Dermenciev, yaptığı açıklamada Türkiye-Bulgaristan sınırındaki TIR geçişlerinde yaşanan geçiş sorunlarının çözüldüğünü belirterek "Jandarmanın müdahalesi sayesinde TIR trafiği normale döndü." ifadelerini kullandı.

Yatırımcılar dikkat! Kripto paralar psikolojik sınırda!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar psikolojik sınıra dayandı. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin fiyatlarıyla ilgili yeni düşüş tahmini daha gelirken, piyasalar son 24 saatte yüzde 2 değer kaybetti. İşte detaylar...

Gerçek Evim mağdurları haklarını arıyor!

600 milyon TL'lik vurgun yapıldığı iddia edilen faizsiz konut şirketi Gerçek Evim'in mağdurlarının hak arayışları devam ediyor. Firma nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar yaşadığı sıkıntılarını anlattı. 

Sınırdaş arazi mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Thodex mağdurları avukatı Kürşat Ergün'den uyarı!

400 bine yakın kişinin paralarının buhar olduğu kripto para borsası Thodex mağdurlarının avukatı Kürşat Ergün, söz konusu paraların Türkiye'de bulunmayabileceğini dile getirdi.

Komşu parsel sahipleri mağdur!

Sınırdaş arazilerde önalım, birçok yeni sorunu oluşturdu. Kendine miras kalanlar, sınırdaş arazi sahipleri ile davalık oldu.

Sınırdaş arazi mağdurları Haberi

Sınırdaş arazi mağdurları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasası yürürlükte. Sadece 9 yılın ardından 2014 yılında yasanın birçok maddesinde değişiklik yapıldı. Yürürlükte yeni maddeler yer aldı. 

Bu madde ile sınırları kardeş olan arazilerde önalım hakkı sağlandı. Önalım hakkı ile aileler, sınırdaş arazisi bulunan komşular birbirlerine savaş açtılar. Bu konuda çok sayıda dava görüldü.

Yapılan hataların boyutları artarken, 4 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 7255 Sayılı Torba Yasa ile önalım hakkı yasadan çıkarıldı. Ancak yasa geriye yürütülemeyeceği için açılan davalar sürüyor. Bununla ilgili yasaya bir madde eklenmesi gerekiyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iktidar, muhalefet mensubu çok sayıda hukukçudan hiç biri...