06 / 05 / 2024

Şirketlerin kar oranları

Şirketlerin kar oranları

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 'nun 500 Büyük Sanayi Kuruluşu verilerini değerlendiren Prof.Dr.Karaaslan, "Yabancılar verimli ve kârlı şirketleri seçiyor" dedi.

Yeni arz olan şirketlerin kar temettü politikaları!

Ateşin yükseldiği borsa ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da yeni arz olan şirketlerin kar temettü politikalarını paylaştı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Bankalar açıkladı! 50 bin TL ihtiyaç kredisinin faiz oranları ne kadar? 

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra ihtiyaç kredisi faiz oranları da güncellendi. Buna göre güncellenen rakamlar karşısında 50 bin TL'nin faiz oranı ve aylık taksiti ne kadar oldu?

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

CEPTETEB ihtiyaç kredisi: Düşük faiz oranlarıyla hızlı ve kolay başvuru!

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, hızlı ve pratik başvuru süreci ile acil ihtiyaçlarınıza anında çözüm sunuyor. Ayrıca düşük faiz oranları ile finansal gereksinimlerinizi uygun bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor. 70.000 TL'ye kadar nakit sunan bu kredi için kefil veya teminat şartı aranmıyor.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

İhtiyaç kredisi faiz oranları rekor üstüne rekor kırdı! İşte en güncel kredi faiz oranları!

Yüksek enflasyon ortamında geçinebilmek amacıyla ihtiyaç kredisine yönelen insanlar son 20 yıldır görülmemiş faiz oranlarıyla karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlar, yüksek faizi göze alsa bile krediye erişim sağlayamıyor.

Dünyanın en büyük 722 şirketi toplam karlarını yüzde 89 artırdı! 2022'de 722 şirketin karı 1,1 trilyon dolar oldu!

Tüm dünyada hayat pahalılığı kriziyle karşı karşıya kalınmışken, dünyanın en büyük 722 şirketinin, artan fiyatlar ve faiz oranlarıyla üst üste 2 sene 1 trilyon doların üzerinde aşırı kar elde ettiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa'daki yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve ekonomik istikrarsızlık, şirketlerin çalışan sayısını azaltma konusunda zorlu bir duruma sürüklüyor. Dünya çapında yaşanan pandeminin pek çok tedarik zincirini ele geçirmesiyle Avrupa da yükselen enflasyonlardan payını aldı.

Bankalar yüksek faizle karlarını resmen katladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Bankaların, keskin şekilde artırılan faiz oranlarının ardından karlarını resmen katladı. Peki 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Bayram kredilerinde rekabet kızıştı! İşte banka banka bayram kredileri ve faiz oranları!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala bankalar kesenin ağzını açtı. Bankalar, bayram öncesi tüketicilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla peş peşe kampanyalarını duyururken, 50 bin lira ile 70 bin lira arasında değişen ihtiyaç kredilerinde faiz oranları bankadan bankaya değişiyor.

KKM’da faiz bilmecesi! Faiz tavanı kaldırıldı! Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni faiz oranları ne olacak?

Yüksek enflasyon karşısında alternatif getiri arayışına yönelenler yine kur korumalı mevduat hesabına yöneldi. Bir hafta içerisinde KKM hesapları 36 milyar liranın üzerinde artarken, uygulanacak faiz oranlarına ilişkin belirsizlik sürüyor.

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Şirketlerin kar oranları Haberi

Şirketlerin kar oranları

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre, 500 büyük firmanın 2014 yılındaki faaliyet kâr oranı yüzde 6.4'e geriledi. Böylece, 2013 yılında 36 milyar lira faaliyet kârı elde eden şirketlerin bu kârı 2014 yılında 30 milyar liraya düştü. Buna karşılık 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nun net kârlarının toplamı yüzde 22.4 artışla 27 milyar liraya yükseldi. 


Işık Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Karaaslan, İSO 500'deki yabancı sermayeli şirketlerin sayısında azalmaya karşın satışlardaki payını artırmasını değerlendirdi.


Prof. Dr. Mehmet Emin Karaaslan, ilk 500 firmanın karlılıklarının çok kaygı verecek durumda olmadığını ifade ederek, "İktisatçılar için çok yüksek karların anlamı sanayide verimliliğin, büyük firmaların domine etiğinin göstergesidir. Buna karşılık, faaliyet karları azalmış görünüyor, dönem karları ise artmış. Firmalar net karlarına bakarlar. Faaliyet içi ya da dışı...