23 / 07 / 2024

Sırrı Şimşek kimdir

Sırrı Şimşek kimdir

İç ve dış dinamikler, dünya ülkeleriyle yürütülen ticari ilişkiler, küresel krizler ve daha birçok etkenin önemli bir rol oynadığı inşaat sektöründe barter sistemi ön plana çıkıyor.

1941 yılında 'Beyaz Saray' olarak bilinen evin sırrı!

1941 yılında Anadolu Ajansı tarafından 'Beyaz saray' olarak ismi geçen evin gerçek adı aslında 'Beyaz ev'miş. Beyaz ev Amerika Cumhuriyeti'nin Vaşington'da resmi ikametgahı olarak biliniyormuş. Peki neden Beyaz ev? İşte sırrı...

Bakan Şimşek açıkladı! Zorunlu afet sigortası devreye giriyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kısa sürede devreye alınacak olan zorunlu afet sigortası ile (ZAS) sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta teminatına dahil edilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Mehmet Şimşek, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkacağını açıkladı! Uygulayan var mıydı? 

Bakan Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırını uzatmak için çalışma olmadığına dikkat çekti. İşte ev sahiplerinden ve kiracılardan gelen yorumlar...

'Dolar yükselir mi?' sorusuna Bakan Şimşek'ten cevap geldi! 40 TL olmayacak! 

Dolar yükselir mi? sorusuna Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek, doların uzun vadede dalgalanmaya devam edeceğini ve 40 liraya sıçramasını beklemediklerini açıkladı.

Bakan Mehmet Şimşek, ‘Borsa oyun alanı değildir’ dedi. Vatandaş, ‘Bizi değil SPK’yı uyarın’ cevabını verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu'nda yaptığı konuşmasında, “Borsa oyun alanı değildir” dedi. Vatandaş ise asıl uyarılması gerekenin kendileri değil, tahtacılar ve SPK olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek'ten dolar yorumu! Dolar 20 lira seviyesine kadar gerilerdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten son dakika dolar yorumu geldi. Şimşek, piyasada dolar alınmaması halinde 20'li rakamlara, 30 liranın altına gerileyeceğini söyledi. 

İslam Memiş'ten Bakan Şimşek'in 'altın' sözlerine yorum! Gram altında işler değişiyor mu? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatıyla ilgili sözleri oldukça dikkat çekerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konu ile ilgili yeni yorum geldi. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in o son dakika açıklamaları...

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ı cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini söyledi.

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Bakan Şimşek açıkladı: 2024'te ÖTV ve KDV gibi vergilerde artış olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha adil bir vergi sistemi için çok ciddi adımlar atacaklarını belirterek, gelecek senenin ikinci yarısından itibaren çok güçlü bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı.

Sırrı Şimşek kimdir Haberi

Sırrı Şimşek kimdir


İç ve dış dinamikler, dünya ülkeleriyle yürütülen ticari ilişkiler, küresel krizler ve daha birçok etkenin önemli bir rol oynadığı inşaat sektöründe, bu gibi baskılayıcı unsurlar, bazı dönemlerde ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirdi. 

Sektörün iç parametreleri de göz önüne alındığında tüm bu koşullar birçok inşaat firmasını zor durumda bırakarak nakit sıkışıklığına yol açabiliyor. Yeni bir ticari ödeme anlayışını zorunlu kılan bu gelişmeler inşaat sektöründe Barter Sistemini ön plana çıkarıyor. Türk Barter, Türkiye’de ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektörünün finansman sıkıntısına alternatifler üretmeye devam ediyor. Özellikle de yapımına başlanıp finansman ve pazarlama sıkıntısından tamamlanamayan binlerce inşaat projesini çözüme kavuşturmayı hedefleyen Türk Barter, gayrimenkul firmalarının ilgisini çekiyor.

İnşaat sektörü sıkıntılarını Barter Sistemiyle aşıyor

Birbirinden farklı birçok ürünün bulunduğu Barter Ortak Pazarı’nda büyük bir paya sahip...