05 / 05 / 2024

sismik izolatör depremi engeller mi

sismik izolatör depremi engeller mi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin 3.1 olarak hissedildiği Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 872 tane sismik izolatör olduğu belirtildi. Sismik izolatörler sayesinde, depremin yıkıcı etkilerini azalıyor...

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, 2 fay hattına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den Bolu depremi sonrası korkutan açıklama: Bu depremler buralarda beklenebilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Bolu'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremi değerlendirerek ''Bu depremler buralarda beklenebilir'' dedi.

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Balıkesir 3.5 şiddetinde sallandı! Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! SON DAKİKA! 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, ülke genelinden peş peşe deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Sabah saat 08:33 sıralarında Balıkesir sallandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremi yorumları. İşte ayrıntılar...

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depremi hakkında yeni uyarılarda bulundu. Görür, beklenen Marmara depreminin büyüklüğünün 7,2 ile 7,6 arasında olabileceğini belirtti. Ayrıca, depremin İstanbul'un Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedilebileceğini ifade etti.

İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike: Pistlerde parçalanma riski! 

İstanbul Havalimanı inşaatında depremin etkilerini en aza düşürmeye yarayan "sismik izolatörün" kullanılmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. İşte AFAD Müdürü'nün o açıklamaları... 

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

sismik izolatör depremi engeller mi Haberi

sismik izolatör depremi engeller mi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde herhangi bir hasar görmeyen Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin, sarsıntının yıkıcı etkisini azaltan izolatör sistemi sayesinde depremden etkilenmediği ortaya çıktı. Akıllara, "Peki izolatör sistemi neden büyük bir depremin beklendiği İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinde kullanılmıyor?" sorusu geldi. Elazığ depreminde 41 kişi hayatını kaybederken, bin 607 kişi yaralandı. Yaralılardan da bin 523’ü taburcu edilirken kalan 84 kişinin hastanede tedavileri devam ediyor. Türkiye ise, depremden korunmak ve olası zararlarını azaltmak için neler yapılması gerektiğini, alınabilecek önemleri tartışıyor.

Sözcü gazetesinden Sibel Gülersöyler'in haberine göre, Elazığ’daki depremden sonra, vatandaşlar içerisindeki sismik izolatör sistemi sayesinde etkilenmeyen ve kentin en güvenilir yapısı olarak kabul edilen Şehit Fethi Tekin Şehir Hastanesi’ne gitti. Sismik izolatör sistemini hastanenin mimarı Ahmet Akyüz anlattı.