27 / 04 / 2024

sit alanına yapılan kamu binası yıkılabilir mi

sit alanına yapılan kamu binası yıkılabilir mi

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, tarihi sit alanlarında, kamu binası yapılabileceğine ilişkin ilke kararının yürütmesini hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle durdurdu.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Muğla Göcek'te SİT alanında yapılan inşaata tepki!

Göcek Turizm ve Kültür Derneği, Göcek'te, doğal güzelliğini hâlâ koruyabilmiş koyların rant peşindeki şirketler tarafından işgal edildiğini belirtti.

2020'de yapılan 8 ulaştırma ihalesinin sonucu ne oldu?

2020'de ulaştırma alanında yapılan 12 ihalenin 8'inin sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ihaleler için şeffaflık çağrısında bulundu. 

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

sit alanına yapılan kamu binası yıkılabilir mi Haberi

sit alanına yapılan kamu binası yıkılabilir mi

Candan, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanlarındaki plana ilişkin Ankara 5. İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmeyi durdurma ve tarihi sit niteliğini kaldıran kurul kararının iptali için açılan davada verilen karara karşı, Koruma Yüksek Kurulu’nun 271 sayılı ilke kararını değiştirdiğini söyledi. Düzenlemeyle 450 bin metrekarelik beton yığınına yasal kılıf bulunmaya çalışıldığını kaydeden Candan, şöyle konuştu: “Saray için yürütmeyi durdurma kararından 2 gün sonra ilke kararı değiştiriliyor. Mimarlar Odası’nın açtığı davada, bu ilke kararının Danıştay tarafından oy birliğiyle verdiği yürütmesinin durdurulması kararı ile kaçaklık perçinlendi. AOÇ başta olmak üzere, tarihi sit alanlarında, yöneticilerin keyfiyetine göre kamu yapısı yapılamayacak; Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, bakanlar da hukuka uymak durumundalar.”


İŞTE O KARAR

Kurul’un durdurma kararında şöyle denildi: “Koruma amaçlı imar planları onaylandıktan sonra, bu alanların bu amaç...