04 / 05 / 2024

site yönetimleri gerçeği

site yönetimleri gerçeği

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri gerçeği" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Prof. Tolga Bekler,  dün Çanakkale'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirme yaparak ''en büyük tehlikemiz'' diyerek deprem gerçeğinden bahsetti. 

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Türkiye’de hemen her gün aşırı şekilde artan gıda fiyatları ve bu alanda yaşanan enflasyon çok çarpıcı bir raporla tescillendi. Vatandaşın artık cebini değil, canını yakan gıda fiyatları ile ilgili Dünya Bankası’nın hazırladığı rapor akıl almaz bir gerçeği de gözler önüne serdi.

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Aidatlar sebebiyle son dönemde site yönetimleri tartışma konusu haline gelirken, tesis yöneticileri, belli sayıdan fazla dairenin olduğu site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...

THY’den Ekrem İmamoğlu'na Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları yanıtı: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

THY, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte THY'den konu ile ilgili gelen o açıklama...

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

Araştırma şirketi Ipsos, araç sahiplerinin geçmişe göre bugünkü kullanma durumları, araçları ile alışverişe, işe gitme ya da hafta sonu gezmeye gitme davranışlarını mercek altına aldı. İşte araştırmanın detayları…

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 58'e ulaştı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından İzmit'te inşa edilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 58'e geldi.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta fiziki gerçekleşme yüzde 61'e ulaştı!

İBB iştiraki KİPTAŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki (İBB) iştiraki KİPTAŞ hayata geçirilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda çalışmalar hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 61'e ulaştı.

KİPTAŞ Locamahal projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 95'e ulaştı!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul Zeytinburnu'nda çalışmaları hız kesmeyen  Locamahal kentsel dönüşüm projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 95'e ulaştı...

15 maddede site yönetimlerinin hukuki kişiliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetimlerinin hukuki kişiliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede konut siteleri yönetim gerçeği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede konut siteleri yönetim gerçeği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

site yönetimleri gerçeği Haberi

site yönetimleri gerçeği

Aşağıdaki gerçekleri göremeyen site yönetimleri mahkemeleri boşuna meşgul ederler, komşulukları bozarlar, emlak değerlerini düşürürler.

1.    Site yönetimlerinin tüzel kişiliği yoktur.


2.    Site yönetimleri dernek değildir.


3.    Site yönetimleri kooperatif değildir.


4.    Site yönetimleri şirket değildir.


5.    Site yönetimleri vergi usulüne tabi değildir.


6.    Site yönetimleri muhasebe standartlarına tabi değildir.


7.    Site yönetimlerinin denetimi dışarı açık değildir.


8.    Site yönetimlerinin denetiminden kat malikleri sorumludur.


9.    Malikler, yöneticiler, deneticiler arasındaki sorunlar öncelikle kat malikleri/temsilciler kurulunda çözülür.


www.konutsitesiyonetimi.com 

9 maddede site sakinlerinin...