30 / 04 / 2024

site yönetimlerinin borçları

site yönetimlerinin borçları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinin borçları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Son Dakika! Türkiye'de 2023 yılında  prim borçları ödeme süresi uzatıldı: Borçlara erteleme ve kolaylık sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşanan zorlu süreç nedeniyle işverenlerin prim borçları ve diğer ödemeleriyle ilgili mücbir sebep düzenlemesi kapsamında önemli bir karar aldı. İşte o kararın tüm detayları...

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Son zamanlarda artan fahiş kiralarla beraber özellikle site yönetimlerinin aidatlara yaptığı yüzde 100'den fazla zamlar hem konut sahiplerini hem de kiracıları canından bezdirdi. Konut arayanlar bile istenen aidatları görüp vazgeçerken, cep yakan tutarlara yönelik uzmanlardan uyarı geldi.

ING'den borçlarını sıfırlamak isteyenlere müjde!

ING Bank'tan borçlarını sıfırlamak isteyen vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi fırsatı geldi.

İş Bankası'ndan borçları sıfırlamak için müthiş fırsat. Müşterileri acil baksın

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte çok sayıda vatandaş da çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına bankalardan kredi çekmek zorunda kaldı. Vatandaşların borçlarını ödemesi adına İş Bankası'ndan da önemli bir adım geldi. İşte detaylar...

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

site yönetimlerinin borçları Haberi

site yönetimlerinin borçları

Site yönetimleri terminolojisi dışında kavramlarla tanımladığından, tüzel kişiliksiz bu organizasyon borca sokulur, yönetimleri mahkemelerde sürünür, kan davasına benzer  husumetler oluşur. Aslında site yönetimlerinde borç kavramı yoktur:


1.    Sitelerde borç değil, gider fazlası oluşur.


2.    Site yönetimlerinin değil maliklerin borcu olur.


3.    Malikler kalkar site yönetimini bundan dolayı ayıplar veya mahkemeye verir.


4.    Mahkeme tüzel kişiliği olmadığından alacaklılara muhatap olarak malikleri gösterir.


5.    Gider fazlası giderlerin tahmin edilememesinden değil,  site yönetiminin kooperatif, dernek veya şirket gibi algılanmasından kaynaklanır.


6.    Site yönetiminde borca, site yönetimini çok iyi bilirim diyen hukuki, mali ve tacir erbabın inadı sebep olur.


7.    Yoksa, siteler ekonomik koşullardan dahi etkilenmez, iflas veya kar etmezler.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/YONETIMKURULUDANISMANI.pdf


Mülk yönetimi...