30 / 04 / 2024

site yönetimlerinin tüzel kişiliği

site yönetimlerinin tüzel kişiliği

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinin tüzel kişiliği" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

ŞOK Market'ten yılbaşına özel katalog! Tüketiciler dikkat: 20-31 Aralık'ta yüzde 50'ye varan indirim fırsatı!

ŞOK Market 20-31 Aralık tarihleri arasında satışa çıkaracağı indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Yılbaşına özel yayımlanan katalogda pek çok ürün yer aldı.

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Narlıbahçe Evleri'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel kampanya! Tüm dairelerde 100 bin TL indirim fırsatı!

EYG Grup tarafından hayata geçirilen Narlı Bahçe Evleri'nde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Tüm daireler için 100 bin TL indirim fırsatı ve 10 daire için de ekstra yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor.

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Son zamanlarda artan fahiş kiralarla beraber özellikle site yönetimlerinin aidatlara yaptığı yüzde 100'den fazla zamlar hem konut sahiplerini hem de kiracıları canından bezdirdi. Konut arayanlar bile istenen aidatları görüp vazgeçerken, cep yakan tutarlara yönelik uzmanlardan uyarı geldi.

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Aidatlar sebebiyle son dönemde site yönetimleri tartışma konusu haline gelirken, tesis yöneticileri, belli sayıdan fazla dairenin olduğu site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...

Hepsiburada’dan yılbaşına özel fenomen indirimler başladı! 20 Aralık 2022 Fiyat Listesi!

Çantadan ayakkabıya, cilt bakım ürünlerinden kozmetiğe pek çok ürünü içeren “Yılbaşına Özel Fenomen İndirimler” kampanyasında hangi ürün kaça düştü? İndirim oranı ne kadar? İşte detaylar…

Watsons’tan 17.yılına özel yüzde 50 indirim! Son fırsatı kaçırmadınız

Türkiye’nin güzellik ve kişisel bakım ürünleri mağazalarından biri olan Watsons, 17. Yılına özel indirim kampanyası düzenlediğini açıkladı. Watsons mağazalarında, watsons.com.tr ve Watsons’ın mobil'den yaptığınız alışverişlerinde yüzde 50’ye varan indirim fırsatını kaçırmayın!

Mutfak tüpünde dev kampanya başladı! Büyük tüpe 49 TL indirim geldi! Aygaz, İpragaz, Mogaz 16 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Mutfak tüpüne indirim geldi! Bu kez zamlar değil indirim konuşulacak! Tepkilerin ardından mutfak tüpüne özel indirimli bir kampanya yaptı! Peki, büyük tüp fiyatları ne kadar? İşte Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz 16 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Türkiye'nin en büyük 21 özel inşaat şirketi!

Capital Dergisi tarafından yayınlanan listeyle Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi belli oldu. Peki listede inşaat sektöründen hangi şirketler var? İşte inşaat sektörünün en büyük şirketleri...

site yönetimlerinin tüzel kişiliği Haberi

site yönetimlerinin tüzel kişiliği

1.    Site yönetimleri tek hücreli organizmalar gibi tüzel kişiliksiz organizasyonlardır.

2.    Bir solucanı tıbba taşımak ile site yönetimini hukuka taşımak aynı şeydir.

3.    Profesyonelce ( para karşılığı yaptırmak profesyonellik değildir) hazırlanmış yönetim planı site yönetiminin hukuk brütünü alır ve mevzuat netliğine sokar (24 ayar altın gibi).

4.    Bir çocuk, tek hücreye yakın organizmalı solucanını veterinere götürdüğünde ne muamele görürse, malik de (24 ayar-net) site yönetimini hukuka (mahkemeye) götürünce aynı muameleyi görür.

5.    Nasıl ki veteriner çocuğu kırmaz da solucana tıp uygularsa, adliye  de memlekette adalet yok denmesin diye davaya hukuk uygular.

6.    Nasıl ki veteriner gerçekçi olsun diye, dahiliye, hariciye, testler derken poliklinik poliklinik dolaştırırsa, bir de fatura keserse; mahkeme de  avukat, bilirkişi, harç, keşif derken yıllarca dolaştırır.

7.    Sonuç; solunma, dolaşım, sindirim sistemi olmayan...