29 / 04 / 2024

sitede evcil hayvan besleme kuralları

sitede evcil hayvan besleme kuralları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugün sitelerde evcil hayvan besleyebilme şartlarını ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Denizbank müşterilerine temmuz ayında buradan para yatacak!

Gıdadan teknolojiye kadar her alanda kampanyalar düzenleyen Denizbank, şimdi de evcil hayvanı olan müşterilerine özel bir kampanya hazırladığını duyurdu. Denizbank, veteriner ve petshop harcamalarına 120 TL bonus verileceğini açıkladı.

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor!

Ülke genelindeki hayvancılığın yüzde 17'sinin depremlerden etkilenen illerin oluşturduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvansal üretimde üreticilerin uğradığı zararı telafi etmek için hayvan dağıtımına başlayacaklarını açıkladı.

A101’e hayvanseverlere özel ürünler geldi! Zaman ayarlı mama kabı 400 TL, evcil hayvan su çeşmesi 300 TL...

A101’in 6 Nisan’dan itibaren başlayan indirimli ürünlere ilişkin aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, hayvanseverlere özel ürünler de uygun fiyatlarıyla satışa sunuluyor. İşte A101’in 6 Nisan tarihinden başlayan indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Evcil hayvan dostu Tefal akıllı robot süpürge en ucuza nerede satılıyor? Özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Tefal RG7675 X-Plorer Serie 75 Robot Süpürge, geliştirilmiş teknolojisi ile kullanıcılarına 4’ü 1 arada temizlik performansı sunuyor. Peki Tefal robot süpürge en ucuza nerede satılıyor? 

Hayvan üreticisinin can yakan koyun hesabı! 1 daire kaç koyun ediyor?

Köşe yazarı ve aynı zamanda bir besici olan bir küçükbaş hayvan üreticisinin koyun hesabı can yaktı. Gençleri besiciliğe özendirmek isteyen üretici, özür diledi.

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Bunu mutlaka yaptırmanız gerekiyor! Tüylü dostunuzdan olmayın!

Evcil hayvanlara çip uygulamasında sürenin dolmasıyla birlikte ocak ayında çip taktırmayan kişilere ilk cezalar uygulandı. İşte detaylar...

Temizliği sevenlerin bayıldığı süpürge! Dyson kablosuz süpürge kaç TL? 27 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Güçlü çekişi, kablosuz kolay hareket imkanı ve sessiz çalışmasıyla beğeni toplayan Dyson kablosuz süpürge, bebekli veya evcil hayvan bulunan evler için de çok uygun.  Peki Dyson süpürgenin başka özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

sitede evcil hayvan besleme kuralları Haberi

sitede evcil hayvan besleme kuralları

Komşuluk hukukunun hakim olduğu sitelerde site yaşam kültürü zevkleri ve renkleri tartışılmaz kabul edebilirken, komşuluk ilişkilerinin gücüne inanmayan yönetimlerde tolerans ortadan kalkar ve adli hukuk site yaşamına girer. Kanunen, yönetim planında özel olarak evcil beslenmesi konusu işlenmemişse, daha doğrusu özellikle sitede evcil beslenemeyeceği belirtilmişse yalnızca ortak alanlar değil konutların içinde de evcil beslenemez, aksi davranışlar bir malikin şikayeti üzerine yönetim planına dayanılarak evcilin site dışına çıkarılması mülki amir talimatı bazen de mahkeme kararı ile sağlanır.


Evcil hayvanların hukuku 5199 sayılı Hayvanları Koruma  Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde tanımlanmıştır.


Evcil hayvanlar hangileridir?

Ev ve Süs hayvanları tanımına, yasaklı türler dışında tüm köpek ırkları, evcil kediler, tüm kafes kuşları, akvaryum balıkları, küçük kemirgenler ve sürüngenler dahildir.


Ancak sitelerde evcilden kasıt, kedi ve köpeklerdir.

Şimdiye kadar, adli davalarda,...