01 / 05 / 2024

sitelerde Usülsüz Harcamalar Nasıl Yapılır

sitelerde Usülsüz Harcamalar Nasıl Yapılır

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat www.emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde usulsüz harcamalar" konulu yazı yazdı. İşte o yazı...

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

TEB’den Akaryakıt harcamalarınıza büyük indirim fırsatı! Kampanyaya katılın 200 TL indirim kazanın

TEB, banka müşterilerini sevindirecek bir kampanya duyurusunda bulundu. Akaryakıt ve otogaz harcamalarınızı TEB Banka Kartlarınızla yaparak cebinizi rahatlatabilirsiniz. Toplamda 200 TL akaryakıt indirimi sunan bu kampanyaya hemen katılabilirsiniz. İşte TEB’in kampanyasıyla ilgili detaylar…

Müteahhitlerden son dakika çağrısı: Sorunlarımız çözülsün konut üretmeye başlayalım!

Müteahhitler, son iki senedir yaşanan sorunlar sebebiyle konut üretemediklerini, İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün hızlanması için hükümetten çözüm beklediklerini belirttiler..

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

BOTAŞ’tan Gazprom açıklaması geldi; Doğalgaz iddiasına cevap verdiler

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom'un BOTAŞ'ı devralacağına dair iddiaları yalanladı. BOTAŞ yetkilileri, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Bu bankanın müşterisi iseniz bayram edeceksiniz! Gıda harcamalarınıza ortak oluyor! 

VakıfBank, Worldcard ile 1-24 Mart 2023 tarihlerinde gıda marketi, kasap, manav ve şarküteri alanlarında World üye işyerlerinden bir kerede yapacağınız ilk 400 TL ve üzeri harcamalarınızdan sonraki her 400 TL ve üzeri alışverişe 25 TL, toplam 250 TL Worldpuan hediye ediyor.

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

İndirimli market alışverişleri için, kartınız olması yeterli! İşte yapmanız gereken çok basit

Market harcamalarınızı 150 TL indirimle almak artık mümkün. İndirimi kazanmak için o kartı asla cebinizden çıkarmayın.

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

Kredi kartı harcamalarında ilk kez böyle bir şey yaşandı! Uzmanlar şoke oldu! İşte o korkunç tablo!

Tüketiciler kredi kartı harcamalarına hız verdi. Merkez Bankası verileri 4 haftalık ortalamada kartlı harcamaların ilk defa 100 milyar TL’yi aştığını gösterdi. İşte detaylar...

Ziraat Bankası Bankkart ile akaryakıt harcamalarınızda yüzünüz gülecek! İşte dev kampanya!

Ziraat Bankası Bankkart sahiplerine birbirinden farklı kampanya olanağı sunuyor. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte onlardan biri de akaryakıt harcamalarında geçerli olan kampanya!

Albaraka'dan eğitim, kırtasiye ve ofis harcamalarında 50 TL iade kampanyası!

Harcamalarını ucuza getirmek isteyen vatandaşların için Albaraka kampanya yaptı. 9 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Albaraka bireysel kredi kartınız ile eğitim, kırtasiye, ofis malzemeleri sektöründe tek seferde yapacağınız 300 lira ve üzeri harcamalarınızda 50 lira iade kazanma fırsatı. İşte kampany

sitelerde Usülsüz Harcamalar Nasıl Yapılır Haberi

sitelerde Usülsüz Harcamalar Nasıl Yapılır

Toplu yaşamın yeni yaygınlaştığı bu zamanda sitelerin hemen hemen tamamına yakını kangren halini almış aidatlardan müzdarip bunun da en büyük sebebi usulsüz ve gereksiz harcamalardır. Yöneticinin bu harcamalarını yaparken site sakinlerine bilgi vermemesi yeterience piyasa araştırması yapmaması veya kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmeleridir. Burda en büyük sorumluluk denetçilerindir. Tüm site sakinlerin haklarını korumak ile yükümlüdürler. Görev ve tanımlarını iyi bilmeleri gerekiyor. Zamanında yapılan incelemeler ve bunların site sakinleri ile paylaşılması usulsüzlükleri engellemiş olur. Sitelerin personel fatura vergi gibi giderleri dışında kalan tüm harcamaları aciliyet , önemi ve büyüklüğüne göre yönetim kurulu , temsilciler kurulu , veya kat malikleri kurulunca alınan kararlarla yapılması gerekiyor. 


Usülsüz Harcamalar Nasıl Yapılır ? 


1. Yönetim Planı veya Kat Mülkiyeti Kanununa göre yapılmayan genel kurullarda seçilen yöneticilerin...