29 / 04 / 2024

sitelerdeki yöneticilerin yetkileri

sitelerdeki yöneticilerin yetkileri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde site yöneticilerinin harcama yetkilerini kaleme aldı.

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

İstanbul büyük depreme hazırlanıyor! İlçe ilçe vali görevlendirildi!

Olası İstanbul depremi kapsamında ilgili yöneticilerin afetzede olabileceği düşünülerek, İstanbul'un 39 ilçesine tek tek vali ataması yapıldı.

Senyonet kullanan konut sayısı 320 bine çıktı!

Senyonet’in CEO Mehmet Yıldızdoğan yaptığı açıklamada yöneticilerin iş yükünü azaltan ve önemli bir maliyet avantajı sağlayan Senyonet’in bu sene 320 bin konuta ulaştığını dile getirdi.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Yöneticilerin maaşları ortaya çıktı! Dudak uçuklatan rakamlar!

Asgari ücret 8 bin 506 liraya ulaşınca beyaz yakalıların zam oranı da merak konusu oldu. 2023 yılı sektör ve mesleklere göre zam oranları belirsizliğini koruyor...

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Apartmanlarda yöneticiler tek başlarına karar alabilir mi?

Apartmanlarda yöneticilerin tek başına karar alıp alamayacağı ve kapıcıların karar defteri imzalatıp imzalatamayacağı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki yöneticiler tek başına karar alabilir mi? Kapıcılar karar deftreri imzalatabilir mi?

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Konut sitesi yöneticilerinin yetkileri neler?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde site yöneticilerinin harcama yetkilerini kaleme aldı.

Konut sitelerindeki dış cephe kiralanabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde yöneticilerin konut sitelerindeki dış cepheyi kiralayıp kiralamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Sitelerde Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruluyor!

Sitelerdeki yönetimlerin fatura ve aidatlar ile haksız kazanç sağlayan şebekelere yönelik federasyonu kuruluyor. Yeni kurulacak federasyonun adı ise Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak.

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen 21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi. Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yöneticilerin varlıklarına haciz konuldu.

sitelerdeki yöneticilerin yetkileri Haberi

sitelerdeki yöneticilerin yetkileri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde site yöneticilerinin harcama yetkilerini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Bir sitede yöneticiyim. Bakım, onarım ve temizlik için ne kadar harcama yetkim var? Bu işler için kaç lira gerekir?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Yönetici bakım, onarım ve temizlik için gerektiği kadar harcama yapar. Onarım gereği doğduğunda yani bir hasar ortaya çıktığında makul kabul edilecek seviyede bir masrafı gerektiriyor ise bir tamirciye bu onarım yaptırılır. Şayet günün şartlarına göre yüksek bir meblağı gerektiriyor ise bu halde üç kişiden teklif alıp, en uygun teklif verene yaptırılır. Bunun dışında bakım ve temizlik devamlılık arz eder.

Örneğin her ay asansör bakımı yapılacaktır, bu binada ve sitede yaşayanların hayatı için önemlidir. Temizlik keza öyle, temiz bir çevrede...