16 / 05 / 2024

sivas karadeniz arası

sivas karadeniz arası

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, ilk kez Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen, yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz - Akdeniz Yolu' nun 2015 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi...

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Sivas ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını dile getirdi.

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.

Sivas'ta arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Sivas Yıldızeli'nde 2 aile arasında çıkan arazi kavgasında 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Haziran'da açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasında inşa edilen  yüksek hızlı hattının Haziran ayında hizmete açılacağını dile getirdi.

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...

Sivas ve Ankara arasına YHT müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu yıl Sivas'a kadar Ankara'yı yüksek hızlı trenle bağlayacaklarının müjdesini verdi.

Sivas Geminbeli Tüneli 2021'de hizmete girecek!

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ndeki tünel 2021'de hizmete girecek.

Karadeniz - Akdeniz arası 6 saate düşecek!

2’nci Abdülhamid döneminde de projesi Fransız mühendislere çizdirilen ’144 yıllık rüya’ Karadeniz- Akdeniz Otoyolu, Karadeniz'den Akdeniz'e ulaşımı 6 saate düşürecek. 2020’de tamamlanmasıyla 818 kilometrelik yoldan 50 il yararlanacak.

sivas karadeniz arası Haberi

sivas karadeniz arası


Vali Çiftçi, "Bu yol 140 yıllık bir rüya. Tamamlandığında Ordu-Osmaniye yolu 400 kilometre kısalacak, Sivaslılar Karadeniz'e 1.5 saatte inecek" dedi.


Ordu üzerinden İç Anadolu ve Akdeniz'e Karadeniz'in kapılarını açacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi kapsamında Ordu il sınırları içerisinde kalan 88 kilometrelik bölünmüş yolda çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi. Yoldan 5 bölge ve 40 civarında ilin yararlanacağını söyleyen Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Osmaniye arasının 400 kilometreden fazla kısalacağını, yolun tamamlanmasıyla Sivaslıların 1.5 saatte Karadeniz'e ulaşabileceklerini dile getirdi. Vali Çiftçi, "Bu yol aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu'nu Akdeniz Otoyolu'na, GAP Bölgesi'ni en kısa mesafeden Karadeniz'e bağlamakta olup karla mücadelede de maliyetleri düşürecektir. Ordu ile Osmaniye arası otobüsle 18 saat süren yolcuğu yarı süreye indirecektir" dedi.


AVRUPA STANDARDINDA


Vali Çiftçi, Karadeniz - Akdeniz Bölünmüş Yol...