21 / 05 / 2024

sivas Sivas Kevendüzü Göleti kamulaştırma

sivas Sivas Kevendüzü Göleti kamulaştırma

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, Sivas'ın Divriği ilçesindeki Kevendüzü Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerine başlanacak. Açıklamada, yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir sağlayacağı belirtildi.

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) ilk seferi, düzenlenen tören ile birlikte 08.40'ta başladı. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerinin ilki, Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan yapılıyor.

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Sivas ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını dile getirdi.

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Sivas'a 54 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sivas Belediyesi tarafından 27 Haziran Öğretmenler Parkı ile yıkılan hastanenin yerleşkesi birleştirilerek inşa edilecek olan millet bahçesi ve kapalı otopark projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

TOKİ Sivas Gürün 2023 projesinde son dakika! 206 yeni konut için tarih tek tek açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Sivas Gürün 2023 projesinde 206 yeni konut yer alacak. Söz konusu proje 28 Nisan 2023 tarihinde ihaleye çıkacak.

Sivas Belediyesi 9 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Sivas Belediye Başkanlığı, 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 18 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Sivas Sızır’da 240 taksitle ucuz konut!

Aylarca duyurular yapılan 81 ilde 250 bin konut projesi 14 Eylül 2022’de açıklandı. Ucuz sosyal konut düsturuyla yola çıkan proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi. İşte 8 soruda bütün detaylarıyla TOKİ Sivas Sızır projesi…

TOKİ Sivas fiyatları ne kadar? Sivas Yıldızeli TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Yıldızeli TOKİ fiyat listesi!

TOKİ Sivas fiyatları ne kadar ve Sivas Yıldızeli TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte Sivaslıların yüzünü güldüren TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak Sivas'ta imarlı arsa satıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sivas'ta arsa satıyor. Söz konusu arsanın satış ihalesi yarın gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

sivas Sivas Kevendüzü Göleti kamulaştırma Haberi

sivas Sivas Kevendüzü Göleti kamulaştırma

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kevendüzü Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun, Eroğlu tarafından imzalandığı bildirildi.


Göletin hizmete açılmasıyla 14 bin 100 dekar araziye su temin edileceği vurgulanan açıklamada, ayrıca yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir sağlayacağı...