04 / 10 / 2024

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak

Şivezat Sarıhan hazırladığı vasiyetle milyon liralık dükkanını Mehmetçik Vakfı ile Türk EğitimVakfı’na bağışladı. Şivezat Sarıhan’ın kızı vasiyeti öğrendi ve iptali için dava açtı. Miras için son karar 25 Eylül’de verilecek.

Serenay Sarıkaya'nın Boğaz manzaralı lüks evi görenleri büyüledi!

Son dönemin en popüler isimlerinden biri olan Serenay Sarıkaya, lüks Boğaz manzaralı evinin kapılarını açtı. Sarıkaya'nın lüks evi görenleri adeta büyüledi. 

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

Hanönü İnşaat Hafriyat Makina Kimya Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü İnşaat Hafriyat Makina Kimya Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Donuk tarafından kuruldu.

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Elimizdeki altınları bozduralım mı bekletelim mi? Altın uzmanı Şirin Sarı'dan net yanıt geldi!

Altın fiyatlarının yönü merak ediliyor. Yatırımcılar altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. Altın uzmanı Şirin Sarı altının yönünü açıkladı. 

26 TL'de sabit kalmaya çalışan doların geleceği dip ve zirve rakam belli oldu! Uzman Şirin Sarı peş peşe açıkladı

Para piyasaları uzmaı Şirin sarı doların 26 TL'de sabit kalmaya çalıştığını belirterek, doların geleceği dip ve zirve rakamı açıkladı.

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın 2023 hasadına başlandı. Peki 2023 Taşköprü sarımsağı ne kadar? 1 kilo Taşköprü sarımsağı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsağı fiyat listesi...

DenizKoru Sarıyer ön satışta! Yeni proje! 

DenizKoru Sarıyer projesinde ön satışlar başladı. Proje, Belgrad Ormanı'nın ve boğazın yanı başında yükseliyor. Peki DenizKoru Sarıyer'de konut büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TSKB GYO Tahir Han'ın değerini açıkladı! İşte o rakam...

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kemankeş Mahallesi, Kemankeş - Murakıp Sokak 121 pafta, 77 ada ve 57 no'lu parseldeki Tahir Han Binası'nın değeri belli oldu. İşte o rakam...

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak Haberi

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak

Cumhuriyetin ilk kadın kimyagerleri arasında yer alan 1919 doğumlu öğretmen Şivezat Sarıhan “Beni devletim okuttu. Borcumu ödemek istiyorum” diyerek  2007'de İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden “akli melekeleri yerindedir” raporu alarak İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan dükkanını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı'na bağışladı. Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre, Şivezat Sarıhan'ın 2013 yılında hayatını kaybetti ama kızının açtığı miras davası hala sürüyor.

KIZI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Hayattayken kızıyla sık sık sorunlar yaşayan Şivezat Sarıhan, kızının kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızı da, 2006'da akli dengesi yerinde değil. Yasal vasi olmak istiyorum” diyerek İstanbul Kadıköy Sulh Hukuk Mahkemesine bir dava açtı.

MAHKEME KIZIN DAVASINI REDDETTİ

Mahkeme Şivezat Sarıhan'ın akli dengesinin...