03 / 05 / 2024

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak

Şivezat Sarıhan hazırladığı vasiyetle milyon liralık dükkanını Mehmetçik Vakfı ile Türk EğitimVakfı’na bağışladı. Şivezat Sarıhan’ın kızı vasiyeti öğrendi ve iptali için dava açtı. Miras için son karar 25 Eylül’de verilecek.

Hanönü İnşaat Hafriyat Makina Kimya Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü İnşaat Hafriyat Makina Kimya Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Donuk tarafından kuruldu.

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

26 TL'de sabit kalmaya çalışan doların geleceği dip ve zirve rakam belli oldu! Uzman Şirin Sarı peş peşe açıkladı

Para piyasaları uzmaı Şirin sarı doların 26 TL'de sabit kalmaya çalıştığını belirterek, doların geleceği dip ve zirve rakamı açıkladı.

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın 2023 hasadına başlandı. Peki 2023 Taşköprü sarımsağı ne kadar? 1 kilo Taşköprü sarımsağı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsağı fiyat listesi...

DenizKoru Sarıyer ön satışta! Yeni proje! 

DenizKoru Sarıyer projesinde ön satışlar başladı. Proje, Belgrad Ormanı'nın ve boğazın yanı başında yükseliyor. Peki DenizKoru Sarıyer'de konut büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TSKB GYO Tahir Han'ın değerini açıkladı! İşte o rakam...

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kemankeş Mahallesi, Kemankeş - Murakıp Sokak 121 pafta, 77 ada ve 57 no'lu parseldeki Tahir Han Binası'nın değeri belli oldu. İşte o rakam...

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Ekonomist Kaan Sarıaydın’dan altın fiyatlarıyla ilgili şoke eden açıklama! Fiyat verdi, bunu görmesi imkansız

Uzun yıllar yurt dışında menkul kıymetler alanında çalışan ekonomist Kaan Sarıaydın altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Ekonomist Kaan Sarıaydın,

Ekonomist Kaan Sarıaydın, doların 3 TL'ye düşürülebileceğini söyledi ve nasıl yapılacağını tek tek sıraladı.

Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

İntikal bir yerden başka bir yere geçme, geçirilme anlamına geliyor. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak Haberi

Şivezat Sarıhanın mirası ne olacak

Cumhuriyetin ilk kadın kimyagerleri arasında yer alan 1919 doğumlu öğretmen Şivezat Sarıhan “Beni devletim okuttu. Borcumu ödemek istiyorum” diyerek  2007'de İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden “akli melekeleri yerindedir” raporu alarak İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan dükkanını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı'na bağışladı. Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre, Şivezat Sarıhan'ın 2013 yılında hayatını kaybetti ama kızının açtığı miras davası hala sürüyor.

KIZI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Hayattayken kızıyla sık sık sorunlar yaşayan Şivezat Sarıhan, kızının kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızı da, 2006'da akli dengesi yerinde değil. Yasal vasi olmak istiyorum” diyerek İstanbul Kadıköy Sulh Hukuk Mahkemesine bir dava açtı.

MAHKEME KIZIN DAVASINI REDDETTİ

Mahkeme Şivezat Sarıhan'ın akli dengesinin...