09 / 05 / 2024

Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar

Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar

ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu “Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar ikinci elde konuta ilgiyi artırıyor. Böyle zamanlar en çok franchise verdiğimiz dönemlerdir” dedi.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

2024 senesine girilmesi ile beraber, memur maaş katsayısındaki artışın etkisi ile sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Buna göre, Yaşlılar, engelliler, hastalar, yakınlarına bakanlar ve aileler için önemli olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı da bu zamlardan etkilenecek. İşte haberin deta

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 582 milyon Türk Lirası Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...

Yüzde 17,55 zam geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden kimler yararlanacak? Kasım 2023 SED ödemeleri yapıldı mı?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerine Temmuz 2023'te yüzde 17,55 oranında zam yapıldı. Peki zamlı ödemeler hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Sosyal ve ekonomik destek (SED) ekim ayı ödeme takvimi: Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına destek sağlıyor. Peki, Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ne kadar? SED yardımı başvuru şartları neler?

Devlet dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yardımında bulunuyor.

Hesaplara tam 579 milyon TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi yatırıldı! Hemen alın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada bu ay ihtiyaç sahibi olan ailelere, 579 milyon Türk Lirası, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını açıkladı.

Orta Doğu’nun 2,5 trilyon dolarlık ekonomik gücü BRICS grubuna geçti!

Suudi Arabistan, İran, BAE ve Mısır gibi Orta Doğu'nun en büyük ekonomilerine sahip ülkelerinin BRICS'e üye olmasının dünyada enerjinin öneminin arttığı bir dönemde blokun siyasi ve ekonomik gücünü artırabileceği belirtiliyor.

7 bin 500, 8 bin ve 8 bin 750 TL emekli maaşı alanlara ek ödeme müjdesi! Hesaplarınızı kontrol edin!

Emeklilere bankalar tarafından promosyon kampanyaları duyuruldu. Bu kampanyalar, emeklilerin aylıklarını desteklemeyi ve ekonomik şartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Hangi bankanın ne kadar promosyon sağladığı, SGK-SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilişkin yapılan duyurularla beraber belli oldu.

Aile Bakanlığı Sosyal Ekonomik Destek ödemelerine okkalı zam yapacak mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirlilere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinde bulunuyor. Destekten faydalananlar SED ödemelerine zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

Küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve ekonomik aktivite ile ilgili endişeler doğrultusunda negatif seyrediyor. İşte piyasalardaki son durum...

Aile Destek Programı 2023 Nisan müjdesinden sonra flaş bir açıklama! Hesaplara 2 bin 59 TL ve 3 bin 708 TL  yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin devam edeceğini açıkladı. Çocuklara yönelik olarak sunulan bu ödemeler, 2.059 TL ile 3.708 TL arasında değişen tutarlarda hesaplara yatırılacak.

Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar Haberi

Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar

İlk yurtdışını ofisini; ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açan ERA Gayrimenkul, Türk yatırımcıların ilgisi nedeniyle yönünü adaya çevirdi. ERA Broker kampı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC'ye ilgisinin arttığını belirterek, bu ilginin kendilerini Kıbrıs'ın franchise verme haklarını almaya ittiğini söyledi. KKTC’de Türkiye’den gelen yatırımcılara yılda 10-15 bin konut satmayı hedeflediklerini kaydeden Ekşioğlu, “Kıbrıs'ta satışlara baktığımızda Türkler’in İngilizler’den sonra ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. İngilizler yılda 15-20 bin konut alırken, Türkler’in aldığı konut sayısı 3 bin civarı. Ülkede 155 bin liraya 2+1 tipi konut bulmak mümkün. Böyle bir konuttan bin 110 lira civarı kira geliri elde ediliyor, bu da 250 sterlin’e denk geliyor. 56 bin...