09 / 05 / 2024

Sofya komünizm döneminden kalma bina

Sofya komünizm döneminden kalma bina

Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina yüzlerce kilogram dinamit ile yıkıldı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Kom’dan Dünya Bikini Günü’ne özel dev kampanya: Bikini modellerinde yüzde 40 indirim! Bu fırsat kaçmaz!

İç çamaşırı ve mayo üretiminde yaklaşık 68 yıldır faaliyet gösteren Kom, 5 Temmuz gününe özel kampanya yaptı. Şirket, 5 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında alışveriş yapanlara yüzde 40 indiram yapacağını açıkladı.

Carrefour'dan tuvalet kağıdına çılgın indirim! Bu fiyatı gören gözlerine inanamadı

Pandemi döneminden beri bir çok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Bu ürünlerden birisi de tuvalet kağıtları. Tuvalet kağıdında arka arkaya gelen zamların neticesinde müjdeli haber Carrefour'dan geldi. Tuvalet kağıdının satış fiyatını 44 TL'ye kadar düşürdü. İşte merak edilen tüm detaylar.

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

A101'den Ramazan Bayramı'na özel bomba kampanya! Bu fırsatı kaçıran dizini döver

Pandemi döneminden sonra en çok zam gelen ürünler arasında yer alan tuvalet kağıtlarına ard arda indirimler geliyor. Bir indirim de A101 marketlerinden geldi. Ecco marka Tuvalet Kağıdı 2 Katlı 32’li olanın satış fiyatı 99 TL'ye düştü.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!

Bir hayli süredir küresel piyasalardaki durgunluk ve yaşanan skandallar nedeniyle parlak döneminden bir hayli uzaklaşan kripto para piyasalarını sarsacak bir haber de Bahamalar’dan geldi.

Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları 2022! Prefabrik ev fiyatları metrekaresi kaç para?

Prefabrik evler, pandemi döneminden başlayarak değerlenen konut tiplerinden biridir. Bu yüzden prefabrik ev fiyatlarının metrekaresinin ne kadar olduğu araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Ticaret Bakanlığından Hububat ve Baklagil için yeni karar! 24 aydan 12 aya indirildi…

Ticaret Bakanlığının yaptığı değişikliğe göre, tarımsal ürünlerin hasat döneminden itibaren 24 ay olan lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi, 12 aya indirildi.

Panora GYO kiralarda indirime gidiyor! Ağustos 2022'den itibaren geçerli olacak!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ağustos 2022 döneminden itibaren geçerli olacak şekilde, bazı kiracıların asgari kiralarına değişen oranlarda iskonto uygulanmasına, bazı kiracılara da iskonto uygulanmamasına karar verdi. 

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir tarih verdi: Sıkı durun 40 TL olacak!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir son yazısında Türkiye’nin AK Parti döneminden evvel kendine yeten bir ülke olduğunu ancak artık pek çok tarımsal gıda ürününün dışarıdan ithal edildiğini anımsattı.

Sofya komünizm döneminden kalma bina Haberi

Sofya komünizm döneminden kalma bina

Bulgaristan’ın başkenti Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina patlayıcı ile yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, binanın yıkılması için yüzlerce kilogram dinamit kullanıldı.

Belediye ekipleri ve polisin denetiminde yapılan yıkım seebiyle şehirdegeniş güvenlik önlemleri alındı.

Ülkede 1989'da sona eren komünizm döneminin mimari kalıntılarından biri olan bina, çevreye zarar vermeden denetimli olarak yıkıldı.

Binanın yerle bir olmasını çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu ile vatandaşlar seyretti.

1980'de yapımına başlanan ve "Rodina” (Vatan) Basın Evi" olarak isimlendirilen binanın, 50 bin metrekarelik alanı ve 600 çalışma odası yer alıyordu.

Binanın, ülkede yayınlanan tüm basını tek bir çatı altında toplaması hedeflenmişti.

Ülkenin son komünist diktatörü Todor Jivkov’un 1989 yılında devrilmesinden sonra Bulgaristan, derin bir ekonomik krize girmiş ve bu...