05 / 05 / 2024

Soğukla mücadele

Soğukla mücadele

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul'da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Cvm Enerji Isı Soğutma Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cvm Enerji Isı Soğutma Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nevin Yalçın tarafından kuruldu.

Bankalar neden kredi vermek istemiyor işin uzmanı sırrını açıkladı Tüm piyasa bu haberi konuşuyor

Dolarla mücadele etmek adına bankalara getirilen bazı zorunlulukların ardından bankaların  kurumsal bazı kredileri artık veremeyecek duruma geldiği konuşuluyor.  Merkez Bankası ile İSO ve TOBB arasındaki son toplantıdaki gerginliğin nedeni de kredilere erişim ve maliyet konusu olmuştu.

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı hastane koronavirüsle mücadele için hizmete başladı!

TİKA, Gazze'deki en büyük Türk hastanesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kovid-19'la mücadele amacıyla Filistin makamlarına devretti

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kira borcu olanlara 3 aylık süre!

Koronavirüsle mücadele kapsamında düzenlemelerin de eklendiği Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu!

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu.

Soğukla mücadele Haberi

Soğukla mücadele

Isınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en azından gelecek kışa hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün ısı yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en etkili önlemin ısı yalıtım olduğunun uyarısını bir kez daha yineledi. 


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı. Özellikle dondurucu soğuklar yaşanan şu günlerde vatandaşın ısınabilmek için çok yüksek doğalgaz faturaları ile karşı karşıya geleceğini belirten Eruslu, "Isı yalıtımı standartlara uygun ürünler doğru detaylarda doğru işçiliklerle uygulandığında en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Isınma için harcanan aylık ortalama 200 TL'lik yakıt faturası 100 TL'ye düşüyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir daire için kış sezonunda yalıtımsız bir binada yıllık ortalama 1.500 TL...