28 / 04 / 2024

Somalı madenci mirasçılarına bedava konut mu verilecek

Somalı madenci mirasçılarına bedava konut mu verilecek

Torba Yasa'dan Soma maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin yasal mirasçılarına kura ile bedelsiz konut müjdesi çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasada o madde şöyle...

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslarında yeni değişiklik yapıldı. Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Mirasçılar soruyor! Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras kalan gayrimenkul her zaman mutlu etmeyip, mirasçıların başına dert de olabilir. İşte bu konuda merak edilenler!

Bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Mirasbırakan gayrimenkul sahipleri sağlığında tapusunu bağış yolu ile bir başkasına devredebiliyor. Peki, bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Ölen işçinin mirasçılarına hangi ödemeler yapılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''İşçinin ölümü halinde mirasçılarına ne gibi ödemeler yapılır?'' sorusuna cevap verdi.

Antalya'daki Osmanlı mirasçıları bir araya geldi!

Antalya'da 61 yıldır süren miras davası ile ilgili ailelerle anlaşan bir danışmanlık firması Osmanlı mirasçılarını bir araya getirdi..

En yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu menkul ve gayrimenkuller mirasçılara kalıyor. Peki, en yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

Konut satışlarına yabancı etkisi!

Yabancılara yapılan konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında artış gösteriyor. En çok konut satışı ise Irak vatandaşlarına yapıldı.

Yargıtay'dan çocukların reddi miras davalarına ilişkin karar!

Yargıtay, çocuklar adına açılan reddi miras davalarına ilişkin olarak mahkemece alınan bir kararı kanun yararına bozdu..

Somalı madenci mirasçılarına bedava konut mu verilecek Haberi

Somalı madenci mirasçılarına bedava konut mu verilecek

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine Torba Yasa'dan bedelsiz konut müjdesi çıktı. 


Torba Yasa'da Soma maden kazası mağdurlarına yönelik düzenlemeler içinde "Madencilerin yasal mirasçılarına konut tahsis edilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından bedelleri karşılanarak konut yaptırılacak ve bu konutlar madencilerin mirasçıları adına kura ile bedelsiz olarak verilecektir" denildi.


İşte Somalı madenciye bedelsiz konut müjdesi ve madencilere yönelik o düzenlemeler;   


Soma Maden Kazası Mağdurlarına Yönelik Düzenlemeler


- Hayatını kaybeden madencilerin SGK’ya olan her türlü borçları silinerek borcundan dolayı aylık bağlanamayan madenci yakınlarına aylık bağlanacaktır. (Madde 63)


- Ölüm aylığı için gerekli olan 5 yıl sigortalılık ve 900 gün prim ödeme şartı kaldırılarak hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına ölüm aylığı bağlanacaktır. (Madde 63)


- Madencilerin anne-babalarına aylık bağlanması için gereken muhtaçlık şartı...