04 / 05 / 2024

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aralarında Varlık Barış'ın da bulunduğu 11 kanunu onayladı. Abdullah Gül'ün onayladığı Varlık Barışı'nın tam metni haberimizde yer alıyor...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak maaş zammını öğrenmek için 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı. Görüşmelerde, maaş zammının yanında sosyal haklar ve çalışma şartları da masaya yatırılıyor.

Sosyal yardım alan yurttaşlara son dakika müjdesi geldi! Bakan Yanık resmen açıkladı!

Sosyal yardım ödeme miktarları kapsamında son dakika açıklamalar yakından izleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu yıl da sosyal hizmetlere ve yardımlar ile ilgili kapasite ve hizmetleri iyileştirmeye, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

TOKİ İlk Evim sosyal konut ve arsa kuralarındaki son dakika gelişmeleri araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte milyonlarca EYT'linin merak ettiği detaylar...

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Peki, EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte detaylar...

Son dakika! EYT sonunda yasalaştı! 5 bin prim günü önerisi kabul edildi mi? İşte detaylar...

EYT’ye ilişkin düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) tarafından yapılan ölüm yardımı başvuruları devam ediyor. Bu yıl verilen cenaze ödeneği 1250 TL olacaktır.

Ankara Çamlıdere'de 2 katlı ahşap sosyal tesis ve arsası satılıyor! İhalesi 12 Ekim'de!

Ankara ili Çamlıdere Belediyesi, Ankara ili, Çamlıdere ilçesi, Yayalar Mahallesi'nde yer alan 2 katlı ahşap sosyal tesis binası ile arsasını satıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilenler....

Sürücülere bomba haber! Shell’den kasko ve Zorunlu Trafik Sigortaları’nda indirim kampanyası!

Shell sürücülerin cebini rahatlatacak kampanyaya imza attı. Shell Mobil Uygulaması kullanıcılarına özel, Sigortam.net’te geçerli Zorunlu Trafik Sigortaları ve kaskolarda indirime gitti. İşte indirim kampanyası detayları ve indirim tutarları

103 Sosyal Hizmet Ve Organizasyon Anonim Şirketi Kuruldu!

103 Sosyal Hizmet Ve Organizasyon Anonim Şirketi Kartal’da  Hasan Duman tarafından kuruldu.

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

E-Devlet'te bilgileriniz güncel mi? SGK uyardı!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için bazı şartlar yer alıyor. İşte detaylar...

Karabük'te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 millet bahçesi yapılacağına ve 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarına dikkat çekti.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Haberi

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, varlık barışının da içinde yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gül, Anayasa'nın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının a bendi uyarınca 11 kanunu onayladı ve yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.


Varlık Barışı'nın tam metni için