04 / 05 / 2024

Spor kulüpleri emlak vergisi öder mi

Spor kulüpleri emlak vergisi öder mi

1998’den sonra Galatasaray'a Emlak Vergisi’ni ödemediği için 10 ayrı dava açıldı. Davaları Galatasaray kazandı. Spor kulüplerinin AŞ yapılanmaları, sonuçta dernek çatısı altında olduğu için vergi ödemeyecek

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü emlak piyasasındaki kirliliğe savaş açtı! 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi  emlak sektöründeki, bilgi kirliği ve hatalı ilanlara karşı kampanya başlattı. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan emlakçılar ve bilinçli tüketicilerden destek istedi. 

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

Borsa İstanbul’da işlem gören futbol kulüpleri ligde kıyasıya bir mücadele verirken elde ettikleri başarılar ve kulüplerine sağladıkları maddi katkılarla borsadaki değerlerini de belirlemiş oluyorlar. Peki borsanın şampiyonu kim? Detaylar haberde.

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.

Borç batağındaki kulüplerin transfer harcamaları parmak ısırttı

Süper Lig kulüpleri 2022 - 2023 sezonu için transfere 108 milyon 195 bin Euro harcadılar. Finansal darboğazdaki futbol kulüplerinin bu dönemdeki gelirleri ise  104 milyon 237 bin Euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde net transfer bakiyesi ise -3 milyon 958 bin Euro oldu.

Beşiktaş'ın kripto parası var mı, ne zaman çıkacak? Rain nedir?

Futbol kulüpleri de kripto para atılımları yapıyor. Beşiktaş’ın da bu yönde çalışmaları olduğu biliniyor. Spor kulüpleri token piyasasına girerken, şirketlerin de dikkatini çekiyor. Beşiktaş, kripto para platformu Rain ile 2 yıllık göğüs reklamı konusunda anlaşmaya vardı.

Futbol kulüpleri kripto paralar için 350 milyon dolardan fazla harcadı!

Futbol kulüpleri, tartışmalı kripto "taraftar tokenları"nın satışını yaparak yüz milyonlarca dolar gelir kazandı. Kriptolar için yapılan harcamanın 350 milyon dolardan fazla olduğu belirlendi.

Futbol kulüplerinin kripto paraları değerlenecek mi?

Futbol kulüpleri de kripto para piyasasına çoktan dahil oldu. Süper Lig’den ya da alt ligden kulüpler rekabette geri düşmemek amacıyla kapısını çalan bu gelir değişikliğine “hayır” demedi. Peki sonuç ne oldu?

Spor kulüplerinin kripto para üretmesi mantıklı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tuğrul Akşar, bugünkü köşesinde spor kulüplerinin kripto para piyasalarına dahil olmasını ve fan tokenları kaleme aldı. İşte Tuğrul Akşar'ın 'Spor kulüpleri için yeni para yaratma araçları olarak kripto para ve fan tokenlar' başlıklı yazısı...

İzmir Alsancak Stadı 30 Ekim'de açılıyor!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, İzmir Alsancak Stadı'na ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamada stadın açılış tarihi olarak 30 Ekim işaret edildi.

Folkart, İzmir’deki 7 spor kulübüne sponsor oldu!

Hayata geçirdiği projelerle sektörün lider firmaları arasında yer alan Folkart, İzmir’deki 7 spor kulübünün futbol takımlarına forma göğüs sponsoru oldu.

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk'ten Florya açıklaması!

Galatasaray Spor Kulübü yeni dönem Başka Adayı Metin Öztürk, Galatasaray'a ait olan Florya tesislerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Spor kulüpleri stat kiralarının yüzde 18,6'sını ödedi!

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un güncel borçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na karşı olan maddi yükümlülüklerini yerine getirmeyen kulüpler kira borçlarının sadece yüzde 18.6’sını ödedi. 

FuzulEv, 1453 Engelliler Spor Kulübü ile anlaşmasını yeniledi!

FuzulEv, Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden 1453 Engelliler Spor Kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını yeniledi. Yapılan anlaşmaya göre; FuzulEv, mavi beyazlı takımın 2020- 2021 sezonu boyunca isim sponsorluğunu üstlenecek.

Spor kulüpleri emlak vergisi öder mi Haberi

Spor kulüpleri emlak vergisi öder mi

Galatasaray’ın mali genel kurul için üyelerine dağıttığı faaliyet raporunda ilginç bir nokta dikkati çekiyor. Bakırköy Belediyesi, Galatasaray aleyhine 2008-2012 yıllarını kapsayan 10 ayrı dava açmış. Davanın konusu Emlak Vergisi. Tutarı ise verginin kendisi ve cezaları ile birlikte yaklaşık 5 milyon lira civarında. Belediye Galatasaray’dan Florya’da bulunan tesisleri için Emlak Vergisi ödemesini istemiş. Hem de bir değil tam 10 kez. Çeşitli yılları kapsayan Emlak Vergisi isteğinin defalarca tekrarlanmasının nedeni ise Galatasaray’ın yapısının değişmesi.


Hem Dernekler Yasası hem de Emlak Vergisi Kanunu’nda kamu yararına dernek ve vakıfların Emlak Vergisi ödemeyeceği yazılı. Galatasaray da şimdiye kadar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış kamu yararına bir dernek olduğu için Emlak Vergisi ödemiyordu. Ancak kulüplerin şirketleşerek halka açılmaları sürecinde Galatasaray’ın da Galatasaray Sportif AŞ’yi kurarak halka açılmasının...