17 / 05 / 2024

Su ihtiyaçları karşılandımı

Su ihtiyaçları karşılandımı

GE Türkiye Su Teknolojileri Müdürü Alper Tunga Dost, “12 milyon metreküp suyu, sadece soğutma suyu olarak kullanıyor. Bu İstanbul’un 4 günlük suyuna eşit” diyor.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Akbank'tan yeni bir fırsat: Yüksek limitli ihtiyaç kredisi

Nakdi ihtiyaçları karşılamak üzere Akbank’tan yüksek limitli kredi kampanyaları gelmeye devam ediyor. Bu kez de Akbank, 100 bin TL ve üzeri ihtiyaç kredisi sundu. Yüksek limitli krediye müşterilerin başvurmaları bekleniyor.  Bu kampanya belirli şartları ve aşamaları kapsamaktadır. 

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Ziraat Bankası faizsiz kredi kampanyasıyla nakit ihtiyaçlarına çözüm sunuyor

Ziraat Bankası, müşterilerine sunduğu kredi fırsatlarıyla öne çıkmaya devam ediyor. Banka, nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlere bir yıl erteleme imkanıyla faizsiz kredi vermeyi duyurdu. Bu kampanya sayesinde müşteriler, finansal ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekler.

Su faturaları için adım atıldı! Cebi rahatlatan gelişme

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini açıkladı. Gecikme zammı cezalarına da büyük indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

Depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? TMMOB'dan son dakika raporu geldi! 

TMMOB’nin Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yürüttüğü dayanışma faaliyetleri sonucunda hazırlanan raporda, deprem bölgesindeki pek çok sorunun altı çizildi. Peki depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? İşte raporda yer alan ifadeler...

Emeklilere sevindirici haber! Bayram ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL destek verilecek!

Emeklilerin ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Ramazan Bayramı öncesinde yeni bir ödeme kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak 10 bin TL'ye kadar nakit ödeme yapılmaktadır ve başvurular şimdiden başladı.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Ford Transit kamyonet fiyatı kaç lira? Ford Transit kamyonet fiyatı ne kadar? 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Transit esnekliğinde varılan son nokta olan Ford Transit kamyonetler, işinize özgü ihtiyaçları karşılamak üzere üretildi. Peki Ford Transit kamyonet fiyatı ne kadar? Ford Transit kamyonet fiyatı kaç lira? İşte Ford Transit kamyonet 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı? Devlet Su İşleri personel alımı sonuçları öğrenme ve sorgulama ekranı 2022!

DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı söz konusu iş ilanı için başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı? İşte Devlet Su İşleri personel alımı sonuçları öğrenme ve sorgulama ekranı 2022... 

Tahtakale'de imar sorununun çözülmesi sevinçle karşılandı!

İstanbul Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nin imara açılması mahalle sakinleri tarafından tarafından mutlulukla karşılandı. AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu imara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Su ihtiyaçları karşılandımı Haberi

Su ihtiyaçları karşılandımı

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanan 22 Mart tarihi, dünyanın en önemli kaynağı olarak adlandırabileceğimiz suyun kullanımı için farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıyor. 


DSİ raporuna göre, dünyadaki toplam su miktarı 1.4 milyar kilometreküp. Bu suların yüzde 97.5’i okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, yüzde 2.5’i ise nehir ve göllerde tatlı su olarak bulunuyor. Bu kadar az olan tatlı su kaynaklarının da yüzde 90’ının kutuplarda ve yeraltında bulunması, insanoğlunun kolaylıkla yararlanabileceği elverişli tatlı su miktarının ne kadar az olduğunu gösteriyor. 


Kaynaklarımızı değerlendirirken, öncelikle yeryüzündeki suyun yüzde 0.25’lik bir kısmını direk olarak kullanıyoruz. Fakat ne yazık ki dünyadaki bu kaynakları da iyi yönetemiyor ve çevresel kaynaklara doğrudan veya dolaylı olarak verdiğimiz atık...