05 / 05 / 2024

su kayıplarının kontrolü yönetmeliği

su kayıplarının kontrolü yönetmeliği

İçme suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıplarının kontrolü yönetmeliği 8 Mayıs 2014 tarihinde 28994 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, su kayıplarının kontrolüne ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor...

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Altın gram fiyatı ne kadar? Çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın gram fiyatı yükseliş yönlü hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı hafta içi 2000 dolar psikolojik seviyesine kadar düşmesinden sonra kayıplarını geri almış durumda. Dolar kuru ve ons altın ile yön bulan altın gram fiyatı ise yükselişini güçlendirdiği görüldü.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Altın güç topluyor! Yatırımcılar heyecanla bekliyor! 26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düşüş yaşayan altın bugün güç topluyor. Altın fiyatları bugün yukarı yönlü hareket ederek kayıplarını gidermeye çalışıyor. Yatırımcılar ise heyecanla altın fiyatlarını takip ediyor. Peki  26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Bitcoin son 2 yılın zirvesinde!

Önceki hafta BlackRock’ın ETF başvurusu yapması ile beraber yatırımcıların tercihinin Bitcoin olduğu ifade edildi. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son 2 senenin zirvesini görürken, iki hafta önce görülen seviye 27.180 dolar test ederek kayıplarını telafi etmeye devam ettiği belirtildi.

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Pazartesi günü SEC’in Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’ya ve Amerika merkezli kripto para şirketi Coinbase’e dava açmıştı. Bu nedenle, ciddi satışlarla karşılaşan kripto para piyasası, dün öğleden sonra verdiği kayıpların tümünü geri almayı başardı.

Milyonlarca çiftçiye resmen son dakika Haziran 2023 müjdesi geldi! Herkes hemen hesabını kontrol etsin!

Milyonlarca çiftçiye resmen son dakika Haziran 2023 müjdesi geldi... Herkes hemen hesabını kontrol etsin...

Milyonlarca çiftçinin beklediği Mayıs 2023 müjdesi geldi! Herkes bir an önce hesaplarını banka hesaplarını kontrol etsin

Milyonlarca çiftçinin beklediği Mayıs 2023 müjdesi geldi... Herkes bir an önce hesaplarını banka hesaplarını kontrol etsin...

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa yatırımcıları kayıplarını kaç günde telafi edecek? BIST 100 endeksinde kısa vadede kritik seviyeler nerede?

Borsa İstanbul 2023 yılına kötü bir performans ile başladı. 23 Ocak’ta başlayıp tam 8 işlem günü aralıksız değer kaybını sürdürdü. 2008 küresel ekonomik krizinden bu yana yaşanan en uzun soluklu düşüşün ardından şimdi bu düşüşlerin nasıl telafi edileceği merak ediliyor.

su kayıplarının kontrolü yönetmeliği Haberi

su kayıplarının kontrolü yönetmeliği

İçme suyu yönetmeliği!

İçme suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıplarının kontrolü yönetmeliği 8 Mayıs 2014 tarihinde 28994 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, su kayıplarının kontrolüne ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.


YÖNETMELİK

İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; su kaynaklarının korunması ve verimliliğin arttırılması doğrultusunda, içme-kullanma suyunun etkin kullanılması ve israfının önlenmesi için içme-kullanma suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıplarının kontrolüne ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; su teminine ilişkin hizmetler ile çalışmaların su kaynaklarının korunması doğrultusunda yönlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına, su idarelerinin su temininde, depolanmasında, iletiminde, dağıtımında ve tüketiminde su kayıplarının azaltılmasına yönelik görev ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları kapsar.


Dayanak


MADDE 3...