28 / 04 / 2024

su tüketimi sıkıntısı

su tüketimi sıkıntısı

Kuraklık Türkiye’nin en büyük barajlarından Keban’ı da etkiledi. Geçen yıl üretilen enerji 2,89 milyar kilovat saat iken bu sene rakam 1,99 milyar kilovat saate geriledi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Nakit sıkıntısı mı çekiyorsunuz? QNB Finansbank size ihtiyaç kredisi ile yardımcı olabilir

Nakit ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan QNB Finansbank kaçırılmaz bir fırsat sundu. Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin maddi durumlarını kolaylaştıracak ihtiyaç kredisi ile etkili çözüm sağlıyor. 70 bin TL değerinde olan kredi sağlamasıyla kolay ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Homend Heatrow Cooltouch XL Su Isıtıcısı; Yüzde 50 indirimde 

Homend Heatrow Cooltouch 1618H Sessiz XL El Yakmaz Gövdeli Su Isıtıcısı fiyatları düştü. Yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir indirim uygulandı. İşte detaylar...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

Yüksek kapasiteli az su tüketen çamaşır makineleri Profilo’da! Profilo 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Beyaz eşya markası Profilo, son teknoloji çamaşır makinelerinde tüketiciye az su tüketimi ve birçok özellik sunarak enerji tasarrufunu maksimuma çıkarmayı hedefliyor. İşte yüksek kapasiteli Profilo çamaşır makineleri ve fiyatları…

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

su tüketimi sıkıntısı Haberi

su tüketimi sıkıntısı

Kuraklık Türkiye’nin en büyük barajlarından Keban’ı da etkiledi. Geçen yıl üretilen enerji 2,89 milyar kilovat saat iken bu sene rakam 1,99 milyar kilovat saate geriledi. Yetkililer, “Bu yıl mevcut olan suyumuzu yıl sonuna kadar üretimde idareli kullanmak zorunda kalacağız.” diyor.


Geçen kış ve bahar aylarında yeterli yağış düşmemesi üzerine kuraklık, bölgede elektrik üretilen barajları olumsuz etkiledi. Fırat Nehri üzerinde kurulan ve Türkiye’nin ilk dev yatırımlarından Keban Barajı’nda yaşanan kuraklık nedeniyle elektrik üretimi yüzde 50 oranında düştü. Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi (TEÜ AŞ) Teknik Müdür Yardımcısı Yusuf Doğan, Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan barajda, son 40 yılın en büyük kuraklığın görüldüğünü belirtti. Barajda 2012 yılı Ağustos ayında 842 olan su kodu, bu yıl 837’nin altına düştü.


Baraj gölündeki mevcut suyu yıl sonuna...