03 / 01 / 2025

Sükna hakkı nasıl olur

Sükna hakkı nasıl olur

Türk medeni kanunununa göre sükna hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi olarak tanımlanıyor.Peki,sükna hakkı nasıl olur?Sükna hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru ile 32 milyon ton tahıl taşındı! Buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? Rakamlar açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Ağustos 2022-20 Haziran 2023 döneminde taşınan toplam tahıl miktarının 32 milyon ton olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? İşte 25 Haziran 2023 fiyat listesi...

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? sorusu hem kiracıların hem de ev sahiplerinin araştırdığı sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı nasıl kurulur?

Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu’nun 823. maddesinde açıklanmış olup halk arasında oturum hakkı olarak da ifade edilen bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sükna hakkı nasıl kurulur? İşte tüm merak edilenler...

Sükna hakkı nasıl olur Haberi

Sükna hakkı nasıl olur

Sükna hakkı nasıl olur?

Türk Medeni Kanunu'nun 823, 824 ve 825. maddelerinde yer alan sükna hakkı diğer adıyla oturma hakkı, başkasına devredilemiyor ve mirasçılara geçemiyor.


Kanunun aksi bir durum olmadıkça intifa hakkına ilişkin hükümler sükna hakkına da uygulanabiliyor.


Sükna hakkı için istenen belgeler nelerdir?

-İşleme konu gayrimenkule ait, tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,


-Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


-İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


-Sükna hakkı mahkeme kararı ile tesis edilecekse kesinleşmiş mahkeme kararı.


Sükna hakkı yazım Örneği


BİR TARAFTAN : Huriye DÖRTGÖZ: Süleyman kızı,


DİĞER TARAFTAN : Salih Yılmaz KAFADAR: Kasım oğlu,


aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


Kastamonu ili Kurtuluş Mahallesi 150 ada 15 parsel sayılı 500...