08 / 05 / 2024

sürdürülebilir kentsel dönüşüm

sürdürülebilir kentsel dönüşüm

Çiğli'de sürdürülebilir Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi için kentsel gelişim protokolü imzalandı. 

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Prof. Dr. Naci Görür'den Kentsel Dönüşüm itirafı: 'Pişman oldum, bu şartlarda dönüşüm olmaz!'

Depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi için sürekli yasa çıkarılması konusunda ısrarcı olan Prof. Dr. Naci Görür, pişmanlığını dile getirdi. Kentsel Dönüşüm Yasası için “Keşke söylemeseydik" sözleriyle pişman olduğunu belirtti.

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

Diyarbakır Fiskaya semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları resmen başladı.

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

sürdürülebilir kentsel dönüşüm Haberi

sürdürülebilir kentsel dönüşüm

İzmir Çiğli Belediyesi tarafından, Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi üzerine hazırladığı Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolü imzalandı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolüne imza atan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin de imzaladığı 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri' yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için bizlere önemli görev ve sorumluluklar yüklüyor. Aynı zamanda, yerel yönetimlerin kendi önceliklerine göre dünyanın karşı karşıya olduğu ortak sorunlara karşı işbirliği içinde hareket etmesi için bir yol haritası sunuyor" açıklamasında bulundu.

Çiğli'nin doğal ve çevresel faktörler sebebiyle özel bir konuma sahip olduğu sözlerine ekleyen Başkan Gümrükçü, "Dünyanın en önemli flamingo üreme alanlarından birisi olan ve 200'e...