Sürdürülebilir Yaşam Planı Haberi
Unilever'in sürdürülebilirlikyakalaşımı, geleceğe dair olumlu sonuçlar veriyor. Luigi'nin yorumları şöyle:
“Unilever 2008 ile 2012 yılları arasında, üretimden kaynaklanan sera gazı salımını yaklaşık üçte bir oranında azalttı ve üretim atıklarını yarıya indirdi. Unilever’in tüm dünyadaki üretim tesislerinin yüzde 75’inden fazlası katı atık alanlarına sıfır tehlikesiz atık göndermeyi başardı ve 2015 yılına kadar bunu tüm fabrikalarımızda gerçekleştirmeyi hedefl iyoruz.
Sabunun yaygın kullanımı ve doğru el yıkama alışkanlıkları ile ilgili yapılan iletişim çalışmaları sayesinde; ishalin yol açtığı hastalık ve kayıpların azaltılması, güvenli içme suyu sağlanması gibi kampanyalarla 224 milyon kişiye ulaşıldı.
Tarımsal hammaddelerin yüzde 100’ünü sürdürülebilir şekilde tedarik etme hedefinde yolu neredeyse yarıladık. Unilever, özellikle palm yağı, şeker, kakao, sebzeler ve ayçiçeği yağında sağlanan ilerlemelerle birlikte, tarımsal hammaddelerinin yüzde 48’ini sürdürülebilir kaynaklardan tedarik ediyor.
Global olarak...