16 / 05 / 2024

Suriçi İstanbul mahalleleri vakıf eserleri

Suriçi İstanbul mahalleleri vakıf eserleri

'Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda vakıf eserlerinin rolü' başlıklı konferansında Yrd. Doç. Dr. Köse İstanbul'un fethinden sonra şehrin vakıf eserleriyle yeniden imar edildiğini ifade etti. 

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

İstanbul Formula 1 sahasının ihalesi yapılacak! İstanbul Formula 1 sahası ihalesi için "F1" şartı! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Formula 1 sahasının ihalesinin gelecek ay yapılacağını kaydederek "İhaleye çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarı ile birlikte Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk. Bu tarz organizasyonların İstanbul'a gelmesi çok önemli." diye konuştu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Son Dakika! İstanbul Valiliği'nden flaş açıklama: Sarı alarm verildi!

İstanbul Valiliği, İstanbul'da beklenen sağanak yağışların olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Başakşehir'deki rezerv yapı alanının 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, İstanbul İli Başakşehir İlçesi, Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

yıkımlara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk güvenli bölgeye taşınmalar başlıyor…

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da büyük bir deprem olacak mı tartışmaları iyice alevlendi. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise buna ihtimal vermiyor. Peki hangi uzman ne diyor?

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili ürküten bir açıklama daha geldi. Ünlü jeolog Celal Şengör, 7,5 büyüklüğünde bir depremin beklediği megakent İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde en tehlikeli üç ilçenin ismini tek tek söyledi.

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Asrın felaketi sayılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili korkunç bir veri ortaya çıktı. Yapılan araştırmada İstanbul genelindeki binaların yüzde kaçının 2000 yılı öncesi inşa edildiği belirlendi.

Koray GYO İstanbul-İstanbul 3. Etap için ruhsat alındı! 

Koray GYO, İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 200 ada 13 parselde hayata geçireceği İstanbul-İstanbul projesinin 3.fazı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Suriçi İstanbul mahalleleri vakıf eserleri Haberi

Suriçi İstanbul mahalleleri vakıf eserleri

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Namık Kemal üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Köse, Fatih dönemiyle birlikte Suriçi İstanbul'un 7 tepesinde de külliyeler yapıldığını belirterek, "Fatih Sultan Mehmet, Mahmut Paşa, Gedik Ahmet Paşa, Koca Mustafa Paşa gibi sadrazam ve paşalara İstanbul'un imarını, iskanını sağlayıp, insanların ihtiyaçlarını giderebilecek mahalleler oluşturulması için yetkiler verip, imkanlar tanımıştır. Günümüzde hala bu külliye, semt ve mahalleler, Fatih döneminden bu yana isimlerini sürdürmektedir." dedi.

Yrd. Doç. Dr. Köse, Dolmabahçe Sohbetleri kapsamında düzenlenen, 'Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda vakıf eserlerinin rolü' başlıklı konferansında, İstanbul'un fethinden sonra şehrin vakıf eserleriyle yeniden imaredildiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Köse, Müslüman mahallesinin merkezini mescid ve caminin oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Merkezde cami olur. Caminin etrafında bir hamam, çeşme, sıbyan mektebi olur. Cami...