09 / 05 / 2024

Suriye gayrimenkul şirketleri

Suriye gayrimenkul şirketleri

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap, Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını gerçekleştirecek.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Gayrimenkulde yatırımlar değişiyor! Hazır arazi konsepti başlıyor!

Konut ve ofis binası yatırımları devam ederken gayrimenkul şirketleri şimdi de öğrenci yurdu, yaşlı bakımevi ve sağlık rezidansları ile hazır arazi konseptleri üzerine yoğunlaştı...

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

Compass, portföyünü Türkiye’ye taşıyacak!

ABD’de 2007'den beri gayrimenkul danışmanlığında bulunan Çağlar Acar, ülkenin en büyük bağımsız gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Compass’ın portföyünü Türkiye’ye taşıyacak.

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Suriye gayrimenkul şirketleri Haberi

Suriye gayrimenkul şirketleri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye’nin önde gelen iş adamlarının, Suriye’de edinmiş oldukları sektörel tecrübeleri doğrultusunda Türkiye ekonomisine büyük katkılar sundukları belirtti.

Milliyet Gazetesi'nden Mithat Yurdakul'un haberine göre gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, kozmetik, inşaat, gıda, tekstil, teknoloji, turizm, eğitim, sağlık, plastik, sigorta, lojistik, çelik yapı, temizlik, ambalaj gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli iş adamlarının Türk muadilleri ile Türkiye’deki yatırım amaçlarına dair işbirliği fırsatlarını değerlendireceği açıkladı. Firmalar arası ikili görüşmelerin yapılacağı İstanbul’daki toplantıda, önemli ortaklıklar kurulmasını planlıyor.

Yatırımlar artıyor

TEPAV’ın hazırladığı rapora göre, Suriyelilerin Türkiye’deki yatırımları büyük bir artış kaydetti. Rapor kapsamında, Ekim 2018’de Suriye ortak sermayeli kurulan şirket sayısı, Ekim 2017’ye göre yüzde 34,8, Suriye ortak sermayesi ise yüzde 147,6 arttı. Ocak-Ekim 2018’de Suriye ortak sermayeli 1.399 şirket...