03 / 05 / 2024

suriye krizi

suriye krizi

Suriye’deki iç savaş giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor… Suriye krizi Arap Baharı ile başladı ama Tunus, Mısır, Libya’da çözüldüğü hızla çözülmedi…Durum biraz farklı

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran, Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak. İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek... 

Suriye'deki 4 evden biri yıkıldı!

Suriye'de yarım milyon inanın öldüğü savaşı bilançosu ağır. Ülkedeki 4 konutan biri yıkıldı. İç savaş, 388 milyar dolarlık ekonomik zarara yol açtı.

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

MÜSİAD Suriye'de ticaret merkezi ve ofis açacak!

MÜSİAD, Suriye'de ticaretin geliştirilmesi ve insanların rahata kavuşması için ticaret merkezi ve şube açacak. Derneğin Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Suriye'nin inşası için 500 milyar dolarlık süreç!

Doğuda Rusya, İran ve Çin ile Batı'da ABD ile Avrupa'nın karşı karşıya geldiği Suriye'de 7. yaşını dolduran savaş geride büyük bir yıkım bıraktı. Ülkenin ilk etapta 500 milyar doları bulması beklenen yeniden inşası yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye konut inşası önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "Kuzey Suriye tarafında güvenli bölgede, konut inşası temin edelim" dedi.

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Salih Tatlıcı'nın mirasında bilirkişi krizi!

Gayrimenkul kralı olarak anılan merhum Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirası paylaşılamıyor. Tatlıcı'nın mirasında şimdi de bilirkişi krizi yaşanıyor...

İngiltere'de evsizlik krizi yaşanıyor! 9 binden fazla kişi sokakta!

İngiltere'de 9 binden fazla kişi sokakta, 78 bin aile de geçici barınaklarda yaşıyor. Evsizlik krizi ülkede "ulusal kriz" halini dönüştü. 

Suriye’den Türkiye'ye demiryolu projesi!

Suriye’de savaşın bitmesi için atılan adımlar sonuç vermeye başladı. Normalleşme sürecinin başladığı Şam rejiminin demiryolu teklifiyle görülüyor. 

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanında isim krizi!

Türk firmalar tarafından Senegal'in Dekar şehrinde inşa edilen havalimanında isim krizi yaşanıyor. Yeni havalimanının yıl sonunda açılması planlanıyor...

Suriye Rakka yeniden imar edilecek!

Suudi Arabistan'ın Körfez İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Samir es-Sebhan'ın ABD'li üst düzey yetkililer ile Suriye Rakka'ya gerçekleştirdiği ziyaret, dikkatleri Riyad yönetiminin bu bölgeye ilgisine çevirdi.

suriye krizi Haberi

suriye krizi


Suriye’deki iç savaş giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor… Suriye krizi Arap Baharı ile başladı ama Tunus, Mısır, Libya’da çözüldüğü hızla çözülmedi…Durum biraz farklı. Libya’da tüfeğini, uçağını alıp Kaddafi’nin tepesine çöken batı ülkeleri, Suriye’deki insanlık dramını sadece izliyor…  Suriye’deki bu iç kargaşa yatırımcı tüm Arap ülkelerinde kaygı ile izleniyor.. Yeni mütekabiliyet yasası ile gözünü Türk gayrimenkul sektörüne diken “yatırımcı” Araplar Türkiye’ye geliyorlar ama Suriye krizinin çözülmesinden sonra çok daha fazla gelecekler...


BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Suriye konusunda uluslararası fikir ayrılıklarının devam etmesi halinde durumun daha da kötüye gideceği uyarısında bulunuyor...  Dünyanın önemli siyasal aktörleri krizin içinde.. Suriye’de olup biten  Suriyelilerin birbiri ile savaşı değil, Doğu ile Batının savaşı…Rusya, İran, Çin, Kuzey Kore ile Avrupa ve ABD arasında Suriye üzerinden...