04 / 05 / 2024

tahir tellioğu kentsel dönüşüm

tahir tellioğu kentsel dönüşüm

İnşaat Müteaahitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, Türk inşaat sektörünün dünyada üst üste ciddi başarılar göstererek, ikinci ligde yer aldığını dile getirdi

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON başkanı oldu!

İMKON'un merakla beklenen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, konfederasyonun genel merkezinde gerçekleştirildi. Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanlığına seçildi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili o açıklamaları...

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 

7 milyon yapı dönüşmeli!

Lokomotif sektörler, 2021 beklentilerini açıkladı. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörde riskli konut stokunun öncelikli sorun olduğunu belirtti ve kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini anlattı...

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını dile getirerek, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde engeller kaldırılmalı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Deprem gerçeğine karşı, kentsel dönüşümü can ve mal kaybının çaresi olarak görüyorsak, bu çareyi ortaya koymakta hiçbir gecikme, mazeret ve tereddüt olmamalıdır" dedi. 

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

tahir tellioğu kentsel dönüşüm Haberi

tahir tellioğu kentsel dönüşüm


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kentsel dönüşümün lokomotifi durumunda olduklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm sürecini riske atmamak için müteahhitlerin eğitilmesi gerekiyor. Müteahhitlik, çok karlı bir meslek gibi görünebilir ancak bunun çok ciddi sorumlulukları var. 

Sektördeki müteahhitlerin yüzde 50'si maalesef inşaat alanındaki pek çok kuraldan habersiz" dedi.


Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, Türk inşaat sektörünün dünyada üst üste ciddi başarılar göstererek, ikinci ligde yer aldığını söyledi. Elde ettiği önemli başarılara rağmen Türk inşaat sektörünün kendi içinde ciddi sorunları olduğunu belirten Tellioğlu, Türk Ticaret Kanunu'nda müteahhitlerin meslek tanımının olmayışının öncelikli sorunlar arasında yer aldığını kaydetti. 


"Müteahhitliği her önüne gelenin yapabildiği bir meslek" olarak değerlendiren Tellioğlu, şöyle devam etti: "Müteahhitliği disipline edecek bir meslek odası yok. Oysa ki Türkiye'de müteahhitlik sektörü, 2012 yılı...