02 / 05 / 2024

tahliye kararlarına tepki

tahliye kararlarına tepki

Alaçatı'da Bütünşehir Yasası ve İl Özel İdare'sinin kapatılmasının ardından devredilen 1 otel, 24 dükkan tahliye kararları tebliğ edildi. Yıllardır kiracı oldukları yerleri boşaltmak zorunda bırakılan esnaf karara tepki gösterdi.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Belediyelerden Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna onay çıkmamasına tepki: Metroma engel olma!

Mega kent İstanbul'da Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasına, merakla beklenen hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler tepki gösterdi.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

İzmir Bergama'da millet bahçesi için tahliye edilen esnaflardan tepki!

Bergama'da 14 Eylül Stadı’nın alanını da kapsayan bölgede inşa edilecek 'millet bahçesi' projesi için tartışmalı süreç hızla devam ederken, dükkanlarını tahliye eden esnaflar duruma tepki gösterdi.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

tahliye kararlarına tepki Haberi

tahliye kararlarına tepki

Büyükşehir Belediyesi Yasasıyla birlikte Alaçatı Belediyesi kapandı. Turizm cenneti olan Alaçatı'da, 

özellikle tatilcilerin en yoğun bulunduğu alandaki 24 işyeri ile 1 otel, İzmir Valiliğinin kurduğu komisyonun karam la, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Divanet Işleri'ne devredildi. Kamuoyunda büyük tartışmaya sebep olan devir karannm ardından 22 esnafa tahliye kararı tebliği edildi. Devirle birlikte turizme hizmet eden 80 el isi tezgahının da kapatılacağı duyuruldu. 



Karar Alaçatı turizminin kalbine hançer saplama olaıak değerlendirenler, tepki gösterdi Devredilen yerin Ot Festivali nin vapıldıgı alam da içine almasından dolavı. bu yıl festivalin yapılmasının da zor olduğu da ifade edildi. Alaçatılılar, karara tepki...