20 / 07 / 2024

taksimdeki hasarlı binalara tadilat yardımı

taksimdeki hasarlı binalara tadilat yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün Beyoğlu Kazancı Yokuşu' nda patlama yaşanan binada incelemelerde bulundu. İBB Başkanı Kadir Topbaş incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK'tan nasıl yararlanılır? İşte tüm ayrıntılar

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler herkesi derinden etkiledi. Bölgede yıkılan binaların yanı sıra çok sayıda hasarlı bina da mevcut halde. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına hasarlı binalara girişlere izin verilmezken, hasar tespit çalışmaları da hızl

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası!

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa'daki hasarlı binalar yıkılacak!

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa'daki hasarlı binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, konuyla ilgili gelecek haftalarda bir protokol imzalanacağını belirtti.

İzmir'deki orta hasarlı binalara performans analizi yapılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında yaklaşık 6 bin civarındaki orta hasarlı binaya yeterli destek verilmedi. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, yaşam hakkının her şeyden önemli olduğunu belirtti.

Az ve orta hasarlı binalara Dünya Bankası çözümü! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, orta hasar gören yapılar için Dünya Bankası ile anlaşma yapılıp çözüm sunulacağını belirtti. 

Hafif ve orta hasarlı binalar için ne yapılmalı?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

Kocaeli'de tespit edilen hasarlı binalar için yürütülen çalışmalar TBMM'de!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Kocaeli ilinde tespit edilen hasarlı binalara yönelik yürütülen işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Orta hasarlı binalarımıza güçlendirme yapılarak girilebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremde orta hasarlı olduğu belirlenen binalara güçlendirme yapılarak girilebileceğini belirtti.

İzmir depreminde hasarlı binalara kullanılabilir raporu mu verildi?

İzmir depreminden sonra Bayraklı’da “hasar” tartışması gündeme geldi. Vatandaşlar, çatlaklar olan binalarına “hasarsız” veya “az hasarlı” raporu verildiğini kaydetti. Bakanlık yetkilileri ise az hasarlı binalarda oturulabileceğini aktardı.

İzmir'de hasarlı evlere girmeyin uyarısı! Ana artçı henüz olmadı!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Irmak, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremden bir birim küçük olan ana artçının henüz olmadığını vurgulayarak, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri için uyarı yaptı. 

taksimdeki hasarlı binalara tadilat yardımı Haberi

taksimdeki hasarlı binalara tadilat yardımı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda patlama yaşanan binada incelemelerde bulundu. Başkan Topbaş incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


SIZINTILI BİR TÜP TESPİT EDİLDİ 

Patlamanın meydana geldiği binada doğalgaz kullanımının fazla olmadığını, sızıntılı bir mutfak tüpünün bulunduğunu belirten Topbaş " Teknik rapor çıkmadan net bir şey söylemek yanlış olur.  Bir gaz sıkışması var. Bunun  tüp gaz mı doğalgaz mı olduğunu daha sonra söyleyeceğiz ama ilk verilere göre çok fazla doğalgaz kullanılan bir yapı olmadığı tespitleri var. Ama bunu daha ileride söylemek doğrudur. Şimdi biraz erken olur" dedi. 


TOPBAŞ YARALILARI ZİYARET ETTİ 

Kadir Topbaş, incelemelerinin ardından patlamada yaralananları Şişli Etfal Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralı 3 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıklayan Topbaş, 3 kişinin de ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.


HASARLI BİNALARA TADİLAT YARDIMI

Topbaş,...