02 / 07 / 2024

taksimdeki patlamanın nedeni nedir

taksimdeki patlamanın nedeni nedir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün Beyoğlu Kazancı Yokuşu' nda patlama yaşanan binada incelemelerde bulundu. İBB Başkanı Kadir Topbaş incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı...

Batık krediler 1 trilyon lirayı aştı! İnşaat sektörü başı çekiyor

Kredi kartlarındaki patlamanın ardından, ticari kredilerde de batık sayısı yükselti. 2023 Aralık ayında aldığı ticari krediyi 100 şirket batırıyorsa, Mayıs 2024’te bu rakam 170’e çıktı. Takipteki kredilerde inşaat sektörü başı çekiyor…

Konut fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? 

Ülkemizde son 10 senedir konut satışları gerilemeye başladı. Söz konusu bu gerilemenin en büyük sebebi konut kredilerinin yüksek olması ve yabancıların konut alımından uzaklaşması şeklinde belirtilirken, konut fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni de merak ediliyor. Peki konut fiyatlarındaki düşüşün n

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Depremden kurtulmak için asgari ücret 65 bin lira olmalı"

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminin 4. yıl dönümünü nedeni ile düzenlenen panelde "Şu anda bir Türk bireyinin depremden korunabilmesi için bireysel olarak asgari ücretin en az 65 bin liradan aşağı olmaması gerekiyor." dedi. 

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Yabancıya gayrimenkul satışındaki düşüşün nedeni: Fiyatlar! Bir daire fiyatına New York'tan müstakil villa alınıyor

Kripto fenomeni Murat Ali Calman'ın X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışlarından elde edilen gelirin 2023 yılında yüzde 41 düştüğünü belirtti. Peki yabancı yatırımcılar neden konut almıyor? Nedenini yabancı yatırımcılar anlattı...

Borsadaki düşüşün nedeni Varlık Fonu mu? 

Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş sosyal medya hesabı X'ten borsadaki düşüşün nedenlerini açıkladı. Kafalarda bir kuşku olduğunu söyleyen Aktaş, düşüşün nedeninin Varlık Fonu mu olup olmadığını takipçilere sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan şok eden açıklama, o paralar hesaplara yatmayacak! Bakın nedeni neymiş!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan inanılmaz açıklama...Bu kişilere para verilmeyecek...Hemen bakın, sonra pişman olmayın...

Kiradaki yüksek artışın nedeni bulundu: Hayalet evler!

Kiraya yüzde 25 zam sınırının getirilmesinden hoşlanmayan, tahliyeden korkan ve piyasanın yükselmesini bekleyen mülk sahipleri evlerini boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşları da kar satışı için evlerini kiralamıyor. Boş tutulan bu 'hayalet evler' ise yeni zamları tetikliyor.

Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

14 Mayıs seçimi öncesinde Kapalıçarşı'da gram altın 1.500 TL oldu. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin devamını beklerken altın fiyatları düştü. Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Maaş bağlandı ama bayrama parasız girdiler… İşte EYT’lilere maaş yatmamasının nedeni!

İşlemlerini tamamlayan ve maaş almaya hak kazanan bazı EYT’lilere, diğer emekliler gibi bayram öncesi maaşlarının yatmamasının nedeni ortaya çıktı. Peki EYT’lilere neden maaş yatmadı? EYT’liler maaşlarını ne zaman alabilecek?

taksimdeki patlamanın nedeni nedir Haberi

taksimdeki patlamanın nedeni nedir


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda patlama yaşanan binada incelemelerde bulundu. Başkan Topbaş incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


SIZINTILI BİR TÜP TESPİT EDİLDİ 

Patlamanın meydana geldiği binada doğalgaz kullanımının fazla olmadığını, sızıntılı bir mutfak tüpünün bulunduğunu belirten Topbaş " Teknik rapor çıkmadan net bir şey söylemek yanlış olur.  Bir gaz sıkışması var. Bunun  tüp gaz mı doğalgaz mı olduğunu daha sonra söyleyeceğiz ama ilk verilere göre çok fazla doğalgaz kullanılan bir yapı olmadığı tespitleri var. Ama bunu daha ileride söylemek doğrudur. Şimdi biraz erken olur" dedi. 


TOPBAŞ YARALILARI ZİYARET ETTİ 

Kadir Topbaş, incelemelerinin ardından patlamada yaralananları Şişli Etfal Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralı 3 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıklayan Topbaş, 3 kişinin de ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.


HASARLI BİNALARA TADİLAT YARDIMI

Topbaş,...