29 / 04 / 2024

tapu dairesi satış işlemleri

tapu dairesi satış işlemleri

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

Tapu dairesinde satış işlemi nasıl yapılır?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet hakkının devir işlemleri taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu dairesinde satış işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

İpliksan'ın Üsküdar'daki 90 yıllık yalı dairesi satılıyor! Tam 70 milyon TL'ye!

İpliksan Isparta İplik San. AŞ’ye ait olan Üsküdar Beylerbeyi’ndeki yalı dairesi icradan satılıyor. Peki dairenin büyüklüğü ne kadar? 

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesi çalışma saatleri 2022!

Tapu dairesinde bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevu almadan önce tapu dairesinin çalışma saatlerine bakıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2022...

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

tapu dairesi satış işlemleri Haberi

tapu dairesi satış işlemleri

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bunun için öncelikle tapu dairesinden randevu alınmış olması gerekiyor. Tapu dairesine gitmeden önce gerekli olan belgeler temin ediliyor.


Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. Ödenecek tapu harcı, satış bedeli üzerinden yapılan hesaplama ile tespit ediliyor.


Tapu harcı gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bu harcı alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Böylece gerçekleşen satış için toplamda binde 40 oranında harç ödemesi yapılıyor.


Tapu harcı, devir işleminin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor.


Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiş olup; Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere...